Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ένα εκατομμύριο SMS στο 13033

Μόνο την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου

Σχεδόν ένα εκατομμύριο μηνύματα έφτασαν στο 13033 χθες από πολίτες που έστελναν sms για να μπορέσουν να μετακινηθούν εκτός του σπιτιού τους, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα κρίνει την παράταση του μέτρου

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης στο Mega και συνέχισε:

«Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του. Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα».

Eρωτηθείς για το πόσο αναμένεται να κρατήσει το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ο υπουργός είπε πως την απάντηση μπορούν να την δώσουν μόνο οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι και πως η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top