Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα κρίνει την παράταση του μέτρου

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας εφαρμογής

Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ από σήμερα οι αστυνομικοί θα επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες. 

Κορωνοϊός: «Μου είπαν να πάω με το αμάξι στο νοσοκομείο»

Σήμερα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο εν μέσω της εφαρμογής του μέτρου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπουργούς του από το Μέγαρο Μαξίμου. Αποκλειστικό θέμα του συμβουλίου θα είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των συνεπειών του. 

Κορωνοϊός: Τι σημαίνουν τα 8.000 - 10.000 κρούσματα που υπολογίζονται

Χθες τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, όσο και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσαν την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 

Ανεπάρκεια σε αρκετά είδη προστασίας από τον κορωνοϊό

Ωστόσο, το αν το μέτρο θα επεκταθεί και πέραν της 6ης Απριλίου, οπότε και λήγει σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, θα εξαρτηθεί αφενός από την πορεία της καμπύλης των κρουσμάτων και των θυμάτων από τον ιό και αφετέρου από τη συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα. 

Aπαγόρευση κυκλοφορίας: Παράπονα για τους ελέγχους με γυμνά χέρια

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο της καθολικής απαγόρευσης των πτήσεων εξωτερικού, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο επίταξης ξενοδοχείων για τη φιλοξενία ασθενών ή και πλοίων. Ήδη, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει εκδοθεί, η κυβέρνηση διαθέτει τη δυνατότητα να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια. 

Χαρδαλιάς: Έτσι θα κυκλοφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων    

Αυτό που ελπίζει είναι να ανταποκριθούν στην έκκλησή της γιατροί και νοσηλευτές για να βοηθήσουν εθελοντικά στη μάχη του κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας δρομολογούνται 2.145 προσλήψεις μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες κι έχουν αναλάβει υπηρεσία περίπου 900 γιατροί και νοσηλευτές. 

Κικίλιας: Πάνω από 2.000 πλέον οι κλίνες στις ΜΕΘ για τον κορωνοϊό 

Τέλος ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι ήδη είναι διαθέσιμες 685 κλίνες ΜΕΘ έναντι 565 πριν από ένα δίμηνο, ενώ οι κλίνες για την απλή νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό ανέρχονται σε 2.158.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top