Κικίλιας: Πάνω από 2.000 πλέον οι κλίνες στις ΜΕΘ για τον κορωνοϊό 

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προσλήψεις που έχουν εγκριθεί

Βασίλης Κικίλιας

Σε 2.058 ανέρχονται πλέον οι κλίνες στις ΜΕΘ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όπως πρόσθεσε εντός του επόμενου δεκαημέρου θα γίνουν προσλήψεις που έχουν εγκριθεί, ενώ όλο το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ έχει προστεθεί στο σύστημα για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα - 695 στο σύνολο

«Ήδη από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς. προχωρήσαμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ. Οργανώθηκε ένα δίκτυο αναφορών για τον κορωνοϊό» τόνισε ο κ. Κικίλιας ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνεργασία  με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ και  τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

«Βλέπετε ήδη ότι άλλα πολύ ισχυρά συστήματα υγείας έχουν φθάσει στα όριά τους και τάχουν ξεπεράσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει και συνεχίζει να αντέχει» επισήμανε ο Υπουργός Υγείας ο οποίος  ανέφερε και ότι «η κυβέρνηση έχει δώσει τεράστια μάχη τον τελευταίο μήνα ώστε να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ιατροφαρμακευτικό υλικό». 

«Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία χρειαζόμαστε κάθε βοήθεια» διαμήνυσε επίσης ο κ. Κικίλιας.  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top