Κορωνοϊός: Τι σημαίνουν τα 8.000 - 10.000 κρούσματα που υπολογίζονται

Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος

Περίπου 8.000 με 10.000 κρούσματα του κορωνοϊού υπολογίζεται, σύμφωνα με τον λοιμοξιωλόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.

Κορωνοϊός: Ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα - 695 στο σύνολο

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου από το υπουργείο Υγείας για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η αύξηση των κρουσμάτων είναι αναμενόμενη και δεν πρέπει να μας ανησυχεί, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Τσακρής: «Η θερμοκρασία παίζει ρόλο στη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού»

Τι σημαίνουν όλα αυτά τα κρούσματα;

Τα κρούσματα που υπολογίζονται στις 10.000 είναι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, είναι κυρίως ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία και βρίσκονται σπίτι τους, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής ευθύνης. 

Κορωνοϊός: Μόλις τριών μηνών ο μικρότερος ασθενής από τον ιό

Πολλοί από αυτούς ενδεχομένως να μην γνωρίζουν ότι είναι φορείς. Τα τεστ που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής είναι περίπου γύρω στις 6.000.

Ωστόσο, τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα αντικατοπτρίζουν το 15% των πραγματικών περιστατικών, όπως συμβαίνει με όλες τις ιώσεις παγκοσμίως.

Οι επόμενες εβδομάδες που ακολουθούν είναι κρίσιμες και ο Απρίλιος θα είναι κρίσιμος μήνας. Μένουμε στο σπίτι ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, δίνοντας χρόνο στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές να προετοιμαστούν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top