Απαγόρευση κυκλοφορίας - Αυτό είναι το έγγραφο για τις μετακινήσεις

Θα συμπληρώνεται γραπτά ή ηλεκτρονικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άδεια από 5ψήφιο αριθμό

Το έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θέλουν να μετακινούνται για συγκεκριμένους σκοπούς, έδωσε στη δημοσιότητα η Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για μια γραπτή -ή ηλεκτρονική- δήλωση με συγκεκριμένα κουτάκια που θα συμπληρώνεται με ένα Χ από το κοινό.

Αποκλειστικό Star: Αυτά θα γράφει το «πιστοποιητικό κυκλοφορίας»

Φαρμακείο, βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ ή κάτι άλλο για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης, αναφέρονται στο πρώτο μέρος του εγγράφου.

Στο δεύτερο για ιατρικούς λόγους υπάρχουν οι προβλέψεις για ιατρείο, μονάδα υγείας ή κάτι άλλο.

Στο τρίτο μέρος υπάρχει πρόβλεψη για μετακίνηση για οικογενειακούς λόγους και προκειμένου να δοθεί βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες ή παιδιά.

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για απλή σωματική άσκηση κοντά στο σπίτι, αλλά όχι για συλλογική αθλητική δραστηριότητα. Επίσης και η μετακίνηση για τη βόλτα των κατοικιδίων.

Κορωνοϊός: Στους 15 οι νεκροί στην Ελλάδα - 94 νέα κρούσματα

Επίσης, θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει με δήλωση σε δημόσια υπηρεσία ή σε ένα κατάστημα παροχής υπηρεσιών. Σε όλα υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δε θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση.

Τέλος, και πολύ σημαντικό είναι το τμήμα που αφορά στην εργασία. Θα μπορεί κάποιος να μετακινείται στη δουλειά του εφόσον δεν είναι δυνατή η τηλεργασία και με έγγραφη αναφορά του εργοδότη, ή μετακίνηση για εργασία που δεν μπορεί να αναβληθεί.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top