Κραυγή αγωνίας για τα νησιά - «Θα μείνουμε όλοι αβοήθητοι»

Στα εξοχικά για την καραντίνα πολλοί Αθηναίοι

Το θέμα της εκτεταμένης φυγής από τις πόλεις, λόγω κορωνοϊού, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, καθώς το τοπικό σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε ενδεχόμενη ανάγκη. 

Τις τελευταίες ημέρες οι νησιώτες βλέπουν Αθηναίους και τουρίστες να καταφθάνουν κι ανησυχούν, αφού το τοπικό σύστημα υγείας αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους.

Νέα μέτρα της κυβέρνησης: Απαγορεύεται και ο απόπλους ιδιωτικών σκαφών!

Tο τοπικό σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει

Πολλοί επειδή δεν εργάζονται επιλέγουν να μεταφερθούν στο εξοχικό τους αυτό τους μετατρέπει σε βαγόνια μεταφοράς και διασποράς του ιού.

«Να ταξιδεύουν μόνοι όσοι έχουν λόγο υγειάς και πρέπει να μετακινηθούν ή όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα», λέει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παξών.

Πέτσας: Αντικοινωνική συμπεριφορά η μετακίνηση στην επαρχία

Ιταλοί κατέφθασαν στη Σκιάθο

Οι τουρίστες κάνουν αμέριμνοι βόλτες στο νησί και δεν τηρούν καν το πρωτόκολλο καταγγέλλει ο δήμαρχος της Σκιάθου.

«Έχουμε μια αύξηση από Ευρωπαίους είτε γιατί έχουν σπίτι εδώ είτε γιατί φιλοξενούνται και το αποκορύφωμα έχουν έρθει δυο Ιταλοί από το Μιλάνο για να νοικιάσουν ένα κατάστημα για το καλοκαίρι. Ζητήσαμε να πάνε στο κέντρο υγείας, δεν το κάνανε μίλησαν μόνο τηλεφωνικά. Δεν έχουμε τη δομή να αντιμετωπίσουμε αυτήν την έκτακτη κατάσταση που έχει τώρα να αντιμετωπίσει η χώρα μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σκιάθου. 

Κορωνοϊός: Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μετακινούνται προς τα νησιά

«Βάλτε σε καραντίνα τα νησιά»

«Ζητάω να μπει το νησί τώρα σε καραντίνα για να μην μπει μετά που θα υπάρχει κρούσμα. Αν θα έρθει ο ιός θα είναι πλέον αργά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σύμης.

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, η Πάρος και η Μύκονος διαθέτουν ένα κέντρο υγείας χωρίς καν κλειστή νοσηλεία. Η ΄Ίος διαθέτει μόνο έναν γιατρό ενώ πολλά από τα κέντρα υγείας των νησιών δεν είναι καν σε θέση να κάνουν εξέταση αίματος.

Όποιος νοσήσει θα είναι εξαιρετικά δύσκολη μια αεροδιακομιδή εφόσον αυτή χρειαστεί.

Στα εξοχικά για την καραντίνα πολλοί Αθηναίοι

Τις τελευταίες ημέρες το Αλεποχώρι σφύζει από ζωή και όπως μας είπαν οι κάτοικοι όσοι έχουν εξοχικά εγκαταλείπουν την Αθήνα κι έρχονται εδώ.

Οι εξοχικές κατοικίες άρχισαν να ανοίγουν. Αρκετοί σκοπεύουν να παραμείνουν στα χωριά για όσο χρειαστεί και οι μόνιμοι κάτοικοι αρχίζουν να ανησυχούν πως δε θα καταφέρουν να γλιτώσουν τον συνωστισμό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top