Νέα μέτρα της κυβέρνησης: Απαγορεύεται και ο απόπλους ιδιωτικών σκαφών!

Μόνο νησιώτες στα πλοία - Τι ισχύει πλέον για σούπερ μάρκετ και λαϊκές

Νέα και ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, διά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Κορωνοϊός: Εννέα νεκροί στην Ελλάδα - Συνολικά 495 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από αύριο κιόλας είναι: 

Πέτσας: Αντικοινωνική συμπεριφορά η μετακίνηση στην επαρχία

  • Eκτάκτως κλειστές όλες οι λαϊκές της χώρας ενώ από τη Δευτέρα 23/03 μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί. Η απόσταση θα ανέρχεται στα πέντε μέτρα μεταξύ των πάγκων με υποχρέωση εκ περιτροπής εργασίας ανά εβδομάδα.
  • Στα σούπερ μάρκετ, γίνεται από τη  Δευτέρα υποχρεωτική η  απόσταση μεταξύ   πελατών στα 15 τ.μ. (από 10 τ.μ. μέχρι σήμερα). 
  • Από το Σάββατο 21/3 απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια.
  • Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν με τα πλοία προς τα νησιά οι μόνιμοι κάτοικοί τους, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Για να εκδώσει κάποιος εισιτήριο, είναι απαραίτητη η επίδειξη αντιγράφου που μπορεί κάποιος να κατεβάσει από το TAXIS, όπως αντιγράφου της δήλωσης Ε1, ώστε να αποδεικνύεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη, αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, απλώς δεν κυκλοφορούμε. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Αυτό είναι το σχέδιο απαγόρευσης κυκλοφορίας που σκέφτεται η κυβέρνηση    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top