Πέτσας: Αντικοινωνική συμπεριφορά η μετακίνηση στην επαρχία

Μήνυμα και από Κικίλια: Μην πάτε στα εξοχικά και στα νησιά 

Στέλιος Πέτσας

Μήνυμα ότι η μετακίνηση στην επαρχία λόγω του κορωνοϊού συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά έστειλε η κυβέρνηση με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού στον πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα. 

«Η επιλογή συμπολιτών μας να μετακινηθούν στην επαρχία, ειδικά μετά από τις συστάσεις μας να μην το πράξουν, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά. Θέτει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, αφού θα βρίσκονται σε απομακρυσμένα μέρη στα οποία δεν θα υπάρχει η ίδια ευκολία περίθαλψης σε περίπτωση που νοσήσουν, όσο και τους συμπολίτες μας που ζουν σε αυτά τα μέρη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως μπορεί να έχουμε μολυνθεί με τον ιό ακόμα κι αν δεν εμφανίζουμε συμπτώματα. Και στο μεταξύ να διασπείρουμε τον ιό σε κοινότητες σε όλη την Ελλάδα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Θεοδωρικάκος για 25η Μαρτίου: Σημαίες παντού, κατάθεση στεφάνων από… λίγους

Ο κ. Πέτσας ζήτησε επίσης  όποιος παρόλα αυτά επιλέξει να πάει στο χωριό του να απομονωθεί αυτοβούλως: «Όποιος έχει επιλέξει να καταφύγει στο χωριό του, πρέπει να συμπεριφερθεί σαν να έχει ήδη τον ιό – να αποφύγει κάθε επαφή και να μείνει στο σπίτι του πάση θυσία».

Αυτό είναι το σχέδιο απαγόρευσης κυκλοφορίας που σκέφτεται η κυβέρνηση    

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ 

Μήνυμα να μην μετακινηθούν οι πολίτες στα νησιά και στα εξοχικά τους έστειλε και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, γράφοντας στον λογαριασμό του στο twitter:       

«Τώρα πρέπει να επιδείξουμε φιλότιμο, ανθρωπιά και να καταλάβουμε ότι δε μπορούμε να μετακινούμαστε στα νησιά, δε μπορούμε να μετακινούμαστε στα εξοχικά μας. Πρέπει να μείνουμε σπίτι μας. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top