Θεοδωρικάκος για 25η Μαρτίου: Σημαίες παντού, κατάθεση στεφάνων από… λίγους

Ποιες αλλαγές θα γίνουν στον  φετινό εορτασμό λόγω κορωνοϊού

Ελληνικές σημαίες μπαλκόνια

Κατάθεση στεφάνων μόνο στον Άγνωστο Στρατιώτη από Πρόεδρο Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, Πρόεδρο Βουλής και αρχηγούς κομμάτων και Ενόπλων Δυνάμεων θα γίνει φέτος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.  

Κορωνοϊός: Ματαιώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις

Με εγκύκλιο που έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της χώρας καλεί τις αρχές αλλά και τους πολίτες να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την ελληνική σημαία, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι επιβεβλημένο, ιδιαίτερα εφέτος που οι συνθήκες με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ματαίωσαν τις παρελάσεις.

Αυτό είναι το σχέδιο απαγόρευσης κυκλοφορίας που σκέφτεται η κυβέρνηση  

Στην εγκύκλιο που εκδόθηκε λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθυμίζει ότι στο  άρθρο 20 προβλέπεται η ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων και των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και των παρελάσεων στο πλαίσιο εορτασμού τοπικών επετείων απελευθέρωσης πόλεων, μέχρι τις 12.04.2020.

Υπενθυμίζει επίσης ότι με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, δεν
θα τελεστούν Δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς, για προληπτικούς λόγους δημόσιας
υγείας. Για τους ίδιους λόγους, δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.

Κατ’ εξαίρεση, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με μέριμνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών καταλήγει: «Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top