Στη μάχη κατά του κορωνοϊού σειρά έχει... η παρακεταμόλη

Ήδη στα φαρμακεία παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις

Μετά τις μάσκες και τα αντισηπτικά η καινούρια υστερία ακούει στο όνομα παρακεταμόλη. Είναι η φαρμακευτική ουσία που χορηγείται συνήθως για εμπύρετες καταστάσεις.

Όπως είπε στην κάμερα του Star και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαραντάκο πολίτης «Δεν έχει τίποτα ούτε στα φαρμακεία πουθενά».

Ήδη στα φαρμακεία παρατηρούνται οι πρώτες ελλείψεις, ενώ όπως χαρακτηριστικά λέει η Άννα Κουβαρά, φαρμακοποιός στο επάγγελμα «Έχουμε πέσει κάτω από την ποσότητα ασφαλείας και οι επόμενες παραδόσεις μας, είπαν είναι σε 20 ημέρες».

«Μένουμε σπίτι»: Νέο σποτ από το Υπουργείο Υγείας

Όλα ξεκίνησαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο Γάλλος υπουργός υγείας δημοσιοποίησε στοιχεία για την δράση της παρακεταμόλης και των αντιφλεγμονωδών πάνω στα πρώτα συμπτώματα του κορωνοϊού. Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε αποτελεσματική αντιμετώπιση των εμπύρετων καταστάσεων.

«Τα αντιφλεγμονώδη μπορούν να καθυστερήσουν να τεθεί σε εφαρμογή η άμυνα του οργανισμού και από την άλλη κρύβουν τα συμπτώματα της μόλυνσης (κορωνοϊός) τον πυρετό, τους πόνους, το κοκκίνισμα για παράδειγμα», λέει ο Φίλιπ Βέιλα, Διευθ. Αντιφλεγμ. Φαρμάκων του Οργανισμού Ασφαλείας Φαρμάκων.

Όπως ήταν φυσικό τα φαρμακεία άδειασαν στην Γαλλία και έτσι από σήμερα ξεκίνησε ουσιαστικά η χορήγηση με δελτίο.

Τις τελευταίες μέρες και στην Ελλάδα ο κόσμος έχει αρχίσει να στοκάρει την παρακεταμόλη στα ίδια ράφια με τις κονσέρβες.

Οριστικό: Απαγορεύθηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

«Η παρακεταμόλη φεύγει είναι το πρώτο που ζητάνε», λέει στο Star η Σοφία Πάσιου, φαρμακοποιός, ενώ ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγ. Κλινικής φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ επισημαίνει «ότι η παρακεταμόλη είναι το αναλγητικό που βοηθάει περισσότερο και πήγαν και πήραν όλοι από πέντε κουβάδες στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να εξαντληθεί από τα φαρμακεία. Στη λοίμωξη σε αυτούς που θα την περάσουν ελαφριά πάνω από ένα κουτί δεν πρόκειται να χρειαστεί». 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top