Οριστικό: Απαγορεύθηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η τηλεργασία στις επιχειρήσεις που είναι εφικτό 

Aπαγορεύονται από αύριο, Πέμπτη 19 Μαρτίου, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 418 στο σύνολο

Το διοικητικό πρόστιμο θα είναι 10.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, όπως  ποινικών.  

Για τις  επιχειρήσεις, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ στις περιπτώσεις που από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Με ειδική πτήση στην Αθήνα από το Μαρόκο οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε νέα αυστηρή σύσταση στους  πολίτες ότι  πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

 

«Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους» επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος διαβεβαίωσε  ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και ότι είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει  σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top