Κορωνοϊός: Μειωμένη κατά 50% η κίνηση στον ΟΑΣΑ

Φοβούνται για την μετάδοση του ιού οδηγοί και επιβάτες

Παρά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, o συνωστισμός συνεχίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα την ανησυχία επιβατών και οδηγών.

Κορωνοϊός: 21 νέα κρούσματα- 352 συνολικά στην Ελλάδα

Το ξέσπασμα καταγράφει με βίντεο ο οδηγός ενός αστικού λεωφορείου, ο οποίος κατακρίνει όσους επιμένουν να βγαίνουν για βόλτες, μπαίνοντας σε λεωφορεία που μετατρέπονται σε «υγειονομικές βόμβες» λόγω κορωνοϊού.

«Πόσοι δουλεύετε σε νοσοκομεία; 10; 15 άτομα; Εδω μέσα είμαστε 50», λέει χαρακτηριστικά ο οδηγός στο βίντεο, ενώ προσθέτει: «Εδώ μέσα είναι μια υγειονομική «βόμβα», το καταλαβαίνετε; Δεν μπαίνουμε για βόλτα!»
 
Για να αποφεύγεται ο συνωστισμός οδηγών και επιβατών, οι οδηγοί  έχουν βάλει μια προστατευτική κορδέλα, ενώ οι επιβάτες δεν μπαίνουν από την μπροστινή πόρτα. Παρ’ όλ’ αυτά, οι οδηγοί μιλούν για «πρόχειρες λύσεις», ενώ μερικοί ζητούν την τοποθέτηση ειδικής κατασκευής. 

Αξίζει αν σημειωθεί πως την τελευταια εβδομαδα η μειωση των επιβατών αγγιζει το 50% και, για αυτόν τον λόγο, η διοίκηση του ΟΑΣΑ προχωρά σε μείωση των δρομολογίων κατά 30%, με αποτέλεσμα οι καθημερινές να «θυμίζουν» πλέον Σαββατοκύριακο.

Παρ’ όλ’ αυτά,  αρκετοί είναι οι επιβάτες που φοβούνται όταν μπαίνουν σε ΜΜΜ. 

Κίνηση όμοια με αυτή του Δεκαπενταύγουστου στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η κίνηση έχει μειωθεί αισθητά, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top