Τέσσερις σύλληψεις για Κορωνοϊό σε Γιάννενα και Γρεβενά

Χειροπέδες σε τρεις ιδιοκτήτες φροντιστηρίων κι έναν καθηγητή

Συνελήφθη ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στα Ιωάννινα, ο οποίος δεν υπάκουσε στην εντολή της κυβέρνησης για λουκέτο σε όλα τα σχολεία και φροντιστήρια για την προστασία από τον κορωνοϊό και συνέχισε να κάνει μάθημα. 

Κορωνοϊός: Μένουν μέσα οι Έλληνες – Το 80% μείωσε τις εξόδους

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Μάθημα από το σπίτι για μαθητές και φοιτητές! Ξεκινά πιλοτικά από σήμερα

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου εντοπίστηκε να κάνει μάθημα, παρά την απαγόρευση ου αποφάσισε η κυβέρνηση για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Αυτή είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς κρούσμα κορωνοϊού

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες θα γίνονται εντατικοί έλεγχοι ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η εφαρμογή των προληπτικών μέτρων που αποφασίστηκαν. 

Τρεις συλλήψεις και στην Γρεβενά

Στα Γρεβενά συνελήφθησαν επίσης τρεις Έλληνες, ηλικίας 43, 56 και 57 ετών. Ο πρώτος είναι καθηγητής σε φροντιστήριο και οι άλλοι δύο είναι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Ποινικές κυρώσεις για όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια μπορεί να αντιμετωπίσει όποιος πολίτης παραβιάσει τους κανόνες και τους περιορισμούς των αρμόδιων υγειονομικών αρχών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Μάλιστα σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε στους εισαγγελείς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αν επέλθει θάνατος προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών κι εάν προκληθεί θάνατος πολιτών προβλέπεται ισόβια κάθειρξη. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top