Κορωνοϊός: Μένουν μέσα οι Έλληνες – Το 80% μείωσε τις εξόδους

Το 89% τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των σχολείων

καφετέριες άδειες

Έρευνα για τις νέες συνθήκες που επικρατούν πλέον στη χώρα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και για το κατά πόσο οι πολίτες συμμορφώνονται στις οδηγίες των αρχών διενήργησε η εταιρεία Interview.

Μάθημα από το σπίτι για σχολεία και Πανεπιστήμια! Ξεκινά από σήμερα

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, το 89% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του κλεισίματος των σχολείων, ως μέτρο αποφυγής της διασποράς του ιού, ενώ το 80% υποστηρίζει ότι μείωσε τις εξόδους του στα εστιατόρια και τις καφετέριες. 

Αυτή είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς κρούσμα κορωνοϊού

Το 78% περιόρισε τις μετακινήσεις του και το 71% τάσσεται υπέρ της αναβολής της Θείας Κοινωνίας. Επίσης, το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι στιγμής για την πανδημία είναι αρκετά για να σταματήσουν την εξάπλωσή της, ενώ το 38% εκτιμά πως χρειάζονται κι άλλα.

Η ερευνα για τον κορωνοϊο

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα, το 78% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει περιορίσει τις μετακινήσεις του, ενώ το 22% δήλωσε πως συνεχίζει να μετακινείται, όπως και πριν την εμφάνιση των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

«Οι επόμενοι δύο μήνες είναι τόσο κρίσιμοι που θα τους θυμόμαστε για πάντα»

Το 80% μείωσε τις εξόδους του σε εστιατόρια και καφετέριες, σε αντίθεση με το 20% που δεν πήρε τέτοια μέτρα, ενώ το 75% παραδέχεται πως η πανδημία έχει μειώσει γενικότερα τις κοινωνικές επαφές.

Κορωνοϊός: Το απόρρητο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Το 90% δεν έχει σκεφτεί ή δεν έχει προβεί, μέχρι στιγμής, σε ηλεκτρονική αγορά των προϊόντων που συνήθως προμηθεύεται από σούπερ μάρκετ, εύρημα το οποίο -σύμφωνα με την εταιρεία που διενήργησε τη δημοσκόπηση- φαίνεται πως διαψεύδει τις μεμονωμένες εικόνες περί «πανικού» από την πλευρά των καταναλωτών προκειμένου να στοκάρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Αντισηπτικά σε μεγάλη ζήτηση για τον κορωνοϊό

Αντίθετα, πολλοί είναι αυτοί που έσπευσαν να προμηθευτούν ιατρικές μάσκες, καθώς το 52% έχει πράξει κάτι τέτοιο, έναντι του 48% που απαντά όχι/μάλλον όχι. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η προμήθεια αντισηπτικού υγρού/μαντηλάκια, καθώς έχει αγοράσει ή αναζητήσει το 82% των ερωτώμενων.

Πώς το απλό σαπούνι «σκοτώνει» τον κορωνοϊό

Κορωνοϊος και κλείσιμο σχολείων

Σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων,των πανεπιστημίων και των φροντιστηρίων, το 89% το θεωρεί σωστό ως μέτρο, ενώ το 11% υπερβολικό. Για το ενδεχόμενο εργασίας από το σπίτι, το 70% απαντά πως η απασχόλησή του απαιτεί φυσική παρουσία και το 30% ότι δύναται να εργαστεί και από την οικία του.

Πώς το απλό σαπούνι «σκοτώνει» τον κορωνοϊό

Κορωνοϊος και εμβόλιο

Το 71% τονίζει πως όταν βρεθεί το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού θα το κάνει, έναντι του 29% που δεν θα ήθελε. Υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας και υιοθέτησης προληπτικών μέτρων αποδεικνύεται όσον αφορά και στην προφύλαξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς το 75% πραγματοποιεί λιγότερες επισκέψεις και έχει περιορίσει την επαφή των παιδιών με τις γιαγιάδες και τους παππούδες.

Τι πιστεύουν για τη μετάληψη 

Στην ερώτηση «θα αναβάλατε τη μετάληψη (Θεία Κοινωνία) λόγω κορονωϊού;», το 71% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 29% όχι/μάλλον όχι. 

Το 37% απάντησε πως ο κορονωϊός ξεκίνησε από την Κίνα και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της, το 33% είπε πως δεν γνωρίζει και δεν απάντησε για τους λόγους της πανδημίας, ενώ το 30% ανέφερε πως ο κορωνοϊός δραπέτευσε από εργαστήριο για να προκληθεί παγκόσμια αστάθεια.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 800 ατόμων στο χρονικό διάστημα 9-12 Μαρτίου 2020. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top