Κομισιόν: Περισσότερα από 2 δισ. ευρώ στις ΜΚΟ στην Ελλάδα σε δύο χρόνια

Το μεγαλύτερο ποσό σε χώρας μετά την Ιταλία

Περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ πήρε η χώρα μας από την Ευρώπη για το προσφυγικό τα προηγούμενα χρόνια. Χρήματα που διαχειρίστηκαν και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κάποιες αγνώστου προελεύσεως. Μέχρι τώρα πάντως στο επίσημο μητρώο έχουν απογραφεί μόλις 86, ενώ οι υπόλοιπες αγνοούνται. 

Όπως φαίνεται στα πλάνα, με αποδοκιμασίες και με πένθιμες κωδωνοκρουσίες κάτοικοι της Σάμου υποδέχονται το Νότη Μηταράκη. Αυτός όμως απτόητος, τους πλησίασε και τους εξήγησε γιατί έγινε η επίταξη, για τη νέα κλειστή δομή του νησιού.
"Για να κλείσει πιο γρήγορα η σημερινή στο Βαθύ, διότι υπήρχαν γραφειοκρατικά προβλήματα" εξήγησε στους κατοίκους 

2,22 δις ευρώ για τις ...φαβέλες της Μόριας και της Σάμου 

Η κατάσταση στα νησιά είναι έκρυθμη  καθώς οι κάτοικοι μαθαίνουν ότι η Κομισιόν έχει διαθέσει ως τώρα στην Ελλάδα για το προσφυγικό 2,22 δις ευρώ. Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί σε μια χώρα, μετά από την Ιταλία.  

Όμως αντί να ζήσουν ανθρώπινα οι αιτούντες άσυλο και να ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες που ασφυκτιούν, οι φαβέλες της ντροπής στη Μόρια και το Βαθύ της Σάμου έγιναν όνειδος για τη χώρα. Πού πήγαν τόσα χρήματα ; 

«Δε φτάνει σε αυτούς τους δύσμοιρους ανθρώπους η βοήθεια αυτή. Πρέπει να γίνεται πάρτι» δηλώνει στο Star και στον Γιάννη Ευσταθίου  ο αντιπεριφερειάρχης  Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.  

Αιχμές Κομμισιόν για το ρόλο των ΜΚΟ επί ΣΥΡΙΖΑ 
 

Η αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΚΙΝΑΛ Εύας Καϊλή, έδειξε την κυβέρνηση Τσίπρα ως υπεύθυνη για την εμπλοκή και δράση των ΜΚΟ στα hot spot.  «Τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την ανάθεση και την επιλογή των έργων και των δικαιούχων» απάντησε η Ύλβα Γιόχανσον,.  

πως αποκαλύπτει το Star έχουν απογραφεί ως τώρα 86 Μι-Κι-Ο απο τις 363 που είχαν εμφανιστεί στη χώρα. Μετά τη λήξη της προθεσμίας την Πρωτομαγιά, η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει τη δραστηριότητα όσων δεν εμφανιστούν. 

Επιστρέφουν οι μεγάλες ΜΚΟ στα νησιά 

Μέσα στην αναταραχή των τελευταίων ημερών, κάποιες ΜΚΟ έγιναν στόχος. Οι μεγάλες και σοβαρές οργανώσεις όμως, επιστρέφουν στα νησιά. 

«Οι δύο κλινικές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μετά τις δεσμεύσεις των τοπικών αρχών ότι θα σταματήσει η βία εναντίον τους, θα επαναλειτουργήσουν»  δηλώνει ο Απόστολος Βεϊζης,  Διευθυντής  των “Γιατρών χωρίς σύνορα”.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top