Κορωνοϊός: Ψυχραιμία και προσοχή επιδεικνύουν οι επιβάτες στα ΜΜΜ

Τα μέτρα που λαμβάνει η ΣΤΑ.ΣΥ κατά του Covid-19

Δείτε στο video του star.gr τι λένε οι επιβάτες των ΜΜΜ για τον κορωνοϊό

Ανήσυχο, αλλά προσεκτικό, εμφανίζεται στην πλειοψηφία του το επιβατικό κοινό κατά τις μετακινήσεις του με τις Αστικές Συγκοινωνίες, λόγω του κορωνοϊού. Μιλώντας στο star.gr, επιβάτες είπαν ότι πλένουν τα χέρια τους συχνά, χρησιμοποιούν αντισηπτικά και δε διστάζουν ανά πάσα στιγμή να βγάλουν γάντια μιας χρήσης από την τσέπη τους, όταν κρίνουν ότι χρειάζεται.

Την ίδια ώρα, αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τους συνεπιβάτες τους, ενώ έχουν περιορίσει στις απόλυτα απαραίτητες τις μετακινήσεις τους με τα Μ.Μ.Μ. 

Από την πλευρά της, μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει το επιβατικό κοινό και τους εργαζόμενους στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν ληφθεί μέτρα υγιεινής που εφαρμόζονται επισταμένως σε όλους τους χώρους, τους συρμούς και τους σταθμούς του δικτύου της, αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης. 

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ:

  • Όλοι οι σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.)
  • Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με τα προβλεπόμενα προϊόντα, ενώ επίσης δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)
  • Σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3, στα αμαξοστάσια καθώς και στα Κέντρα Ελέγχου και των τριών μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. έχουν ήδη αποσταλεί επαρκείς ποσότητες αντισηπτικού υγρού και απολυμαντικών μέσων προς χρήση των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Του Ανέστη Συμεωνίδη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top