Φώτο -Ντοκουμέντο: Ελληνικά F- 16 αποτρέπουν τουρκικές παραβιάσεις

Έντονη κινητικότητα από την τουρκική πλευρά τις τελευταίες ώρες

Παρά τις ανακοινώσεις του Ερντογάν, ότι η τουρκική ακτοφυλακή δε θα επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να διασχίζουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αθήνα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και το χειρότερο σενάριο

Ό, τι κι αν λέει ο Ερντογάν, δεν έχει καμία αξία για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Δεν υπάρχει ο παραμικρός εφησυχασμός. Αντίθετα οι πληροφορίες επιμένουν ότι το επόμενο στάδιο του τουρκικού σχεδίου, είναι η προσπάθεια αθρόας μετακίνησης μεταναστών προς τα νησιά του Αιγαίου, με σημείο αναφοράς τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Αγαθονήσι. 

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα, έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα από την τουρκική πλευρά, κυρίως στην περιοχή του Εθνικού πάρκου, στο δέλτα του ποταμού Μαιάνδρου, ακριβώς απέναντι από το Πυθαγόρειο της Σάμου. 

Το πόσο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση από ελληνικής πλευράς, το δείχνει η παρουσία εκεί, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.  

Φωτογραφικό ντοκουμέντο:


Μια συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει το τι ακριβώς συμβαίνει αυτές τις κρίσιμες ώρες στα ακριτικά νησιά. Την ώρα λοιπόν, που ο υφυπουργός Άμυνας ήταν στους Λειψούς και μιλούσε στους ακρίτες μας, έκαναν χαμηλή διέλευση πάνω από το νησί δύο ελληνικά F – 16. 

Ελάχιστα λεπτά πριν, οι πιλότοι μας είχαν αποτρέψει άλλη μια παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top