Φλώρινα: Ξύπνησαν οι αρκούδες του Αρκτούρου λόγω ζέστης

Έρχεται η άνοιξη. Ανοιχτό από αύριο Σάββατο

αρκούδα

Νωρίτερα ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο της Φλώρινας λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών. Πλέον οι περισσότερες εξ ‘ αυτών βγήκαν από τις φωλιές τους και άρχισαν τις βόλτες και όπως λένε οι υπεύθυνοι του Αρκτούρου είναι έτοιμες να υποδεχτούν την άνοιξη.

Νυμφαίο: Το «στολίδι» του Αμύνταιου

Επισκέψιμο από το Σάββατο το καταφύγιο του Αρκτούρου.

Η Σάντι, η Μίρα και ο Ντουκ, μαζί με τον Γιώργο, οι αρκούδες που φιλοξενούνται στο καταφύγιο ξύπνησαν νωρίτερα, όπως και ο Μανώλης με τον Κυριάκο. Η Τασούλα, η Κατερίνα και η Μπάρμπαρα, που επέλεξαν να κοιμηθούν σε φυσικές φωλιές ξύπνησαν επίσης για να απολαύσουν την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. 

Αρκούδες σε ρόλο μποξέρ

Το ξύπνημα των αρκούδων σηματοδοτεί και το άνοιγμα του καταφυγίου από αύριο Σάββατο 29 Φεβρουαρίου Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινές (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Ανοιχτοί κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες είναι και άλλοι δύο χώροι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αρκτούρου, το Καταφύγιο του Λύκου στις Αγραπιδιές Φλώρινας και το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα στη Νίκειο Σχολή στο Νυμφαίο.


Αρκούδα έχει πανικοβάλει τη Φλώρινα – Σύσκεψη για τη λήψη μέτρων

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top