ΕΛ.ΑΣ για αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ: «Με αντικειμενικά κριτήρια η πρόσληψή του»

Καταδικάζει το περιστατικό η Πρυτανεία του ΟΠΑ

ΜΑΤ στην ΑΣΣΟΕ

Σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ., ξεκαθαρίζει τα κριτήρια πρόσληψης του ειδικού φρουρού, ο οποίος πριν λίγες μέρες έβγαλε όπλο μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΑΣΟΕΕ: Αστυνομικός έβγαλε όπλο μέσα στο Πανεπιστήμιο μετά από επεισόδια

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ο φρουρός εισήχθη στην ΕΛ.ΑΣ. με πλήρως αντικειμενικά κριτήρια. Αναλυτικά, αναφέρουν:

«Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε βάρος ειδικού φρουρού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευκρινιστικά σε ερωτήματα που τέθηκαν ανακοινώνεται ότι:

Ο προαναφερόμενος εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια -συμμετοχή Α.Σ.Ε.Π.- στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών ή Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

Πορεία ΑΣΟΕΕ: Επεισόδια εκτυλίχθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ

Καταδικάζει το περιστατικό η Πρυτανεία του ΟΠΑ

Φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία χθες, Τετάρτη, με αφορμή το περιστατικό

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιήθηκε το περιστατικό, πάντως, με ανακοίνωση του δήλωσε πως καταδικάζει το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Δευτέρα.

Tα ΜΑΤ μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ - Χημικά και πετροπόλεμος στην Πατησίων

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου. Τέτοιες  συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ε.Γιακουμάκης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top