Tα ΜΑΤ μπήκαν στην ΑΣΟΕΕ - Χημικά και πετροπόλεμος στην Πατησίων

Ομάδα 30 ατόμων έστησαν οδοφράγματα - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Νέα ένταση προκλήθηκε σήμερα μετά το μεσημέρι στην ΑΣΟΕΕ, με πετροπόλεμο και συγκρούσεις ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και ΜΑΤ που απάντησαν με χρήση χημικών. Όπως φαίνεται, αφορμή ήταν το θέμα με τον αστυνομικό με πολιτικά, ο οποίος έβγαλε όπλο μέσα στη σχολή. 

ΑΣΟΕΕ: Αστυνομικός έβγαλε όπλο μέσα στο Πανεπιστήμιο μετά από επεισόδια

Το σκηνικό πολέμου στην ΑΣΟΕΕ προκλήθηκε όταν φοιτητές με κουκούλες και καδρόνια, έστησαν οδοφράγματα και στις δυο πλευρές της Πατησίων, και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. 

Ομάδα 70 ατόμων έχει στήσει οδοφράγματα επί της Πατησίων. Φωτογραφία: Eurokinissi / Μιχάλης Καραγιάννης

Για αρκετή ώρα, οι αναρχικοί πετούσαν πέτρες, καρέκλες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν κι οι αναρχικοί κλείστηκαν στο κτίριο και πετούσαν ό,τι έβρισκαν. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο προαύλιο της σχολής, παρά τον πετροπόλεμο που δέχθηκαν, κι έκαναν τρεις προσαγωγές.

Πηγές της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι τα σημερινά επεισόδια ήταν η απάντηση αντιεξουσιαστών για το χθεσινό επεισόδιο με τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο μέσα στη σχολή. 
 

Η αστυνομία προχώρησε σε ρήψη χημικών. Φωτογραφία: Eurokinissi / Μιχάλης Καραγιάννης

«Απάντηση» τα επεισόδια στον ένοπλο αστυνομικό μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Η ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησε τις καταγγελίες και διαπίστωσε ότι πρόκειται για έναν προσφάτως προσληφθέντα ειδικό φρουρό, ο οποίος πήγε στην ΑΣΟΕΕ φορώντας πολιτικό μπουφάν πάνω από τη στολή του, προκειμένου να παραλάβει τη φίλη του που είναι φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου. 

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το ρεπορτάζ για την υπόθεση του αστυνομικού που έβγαλε όπλο εναντίον φοιτητών μέσα στην ΑΣΟΕΕ.

Ορισμένοι αντιλήφθηκαν ότι ήταν αστυνομικός και του επιτέθηκαν, αφού του πήραν το κράνος και τον χτύπησαν. Εκείνος έβγαλε το όπλο του με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για αρκετή ώρα, καθώς στην περιοχή έσπευσε και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Τι λέει η διοίκηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τον ένοπλο αστυνομικό

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου η πρυτανεία της σχολής, η οποία καταδικάζει την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου. Επίσης, σημείωσε ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Νέοι ΣΥΡΙΖΑ: «Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει» 

«Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης παλεύει το οργανωμένο έγκλημα βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες. Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει», δήλωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top