Αποκάλυψη Star: Τι είπαν οι Αφγανοί για την «απόβαση» στη Στρογγύλη

Κουβέντα για τα δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που τους συνόδευαν  

Οι ελληνικές αρχές ερευνούν προσεκτικά τα κίνητρα των 20 Αφγανών, οι οποίοι συνοδεία της τουρκικής ακτοφυλακής αποβιβάστηκαν χθες στη Στρογγύλη. 

Με τη συνοδεία (;) του τουρκικού Λιμενικού έφτασαν μετανάστες στη Στρoγγύλη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στους λιμενικούς είπαν ότι ξεκίνησαν από το Αφγανιστάν κι έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να αποκαλύψουν με ποιον τρόπο. 

Επίσης, κατέθεσαν ότι εκεί βρήκαν τους διακινητές, οι οποίοι τους μετέφεραν οδικώς στο Κας σε μια ερημική παραλία απέναντι από το Καστελόριζο, αφού προηγουμένως κατέβαλαν 2.500 δολάρια ο καθένας τους.

Λιμενικοί και αστυνομικοί προσπαθούν μέσα από την ανακριτική διαδικασία να πάρουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα, όπως το γιατί έκαναν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα και δε διάλεξαν την συνηθισμένη διαδρομή, είτε από τον Έβρο, είτε από κάποια από τα περάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. 

Τέλος, περίεργο είναι πώς στις μέχρι τώρα καταθέσεις τους, δεν είπαν κουβέντα για τα δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που τους συνόδευαν, μέχρι να φτάσουν στη Στρογγύλη.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top