Με τη συνοδεία (;) του τουρκικού Λιμενικού έφτασαν μετανάστες στη Στρoγγύλη

Μεταφέρθηκαν στο Καστελόριζο στη συνέχεια

Βάρκα με 20 μετανάστες (συνοδευόμενη από σκάφη του Λιμενικού της Τουρκίας σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες!)  φέρεται να έφτασε  το πρωί από την Τουρκία στη Στρογγύλη, που είναι ένα από τα ανατολικότερα σημεία του ελληνικού αρχιπελάγους και στο οποίο  υπάρχει φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού. 

Εν συνεχεία και αφού σήμανε συναγερμός στο φυλάκιο, κατέφθασαν σκάφος του Λιμενικού  της χώρας μας και ταχύπλοo του Στρατού που τους περισυνέλεξαν από την ακτή και εν συνεχεία τους μετέφεραν στο Καστελόριζο.

Τα τουρκικά σκάφη είχαν αποχωρήσει νωρίτερα κατευθυνόμενα προς την πλευρά της Τουρκίας, χωρίς να φθάσουν στην ακτή της Στρογγύλης και χωρίς να υπάρξει επεισόδιο με τα ελληνικά σκάφη (αν και σύμφωνα με πληροφορίες πλησίασαν κάποια στιγμή σε απόσταση 150 μέτρων από την ακτή).    

Σύμφωνα πάντως με πηγές του Υπουργείου Άμυνας τα τουρκικά σκάφη δεν συνόδευσαν τη βάρκα με τους μετανάστες, στην πορεία της από την Τουρκία στη Στρογγύλη, αλλά παράλληλα δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια να την παρεμποδίσουν.    

(φωτογραφία αρχείου) 

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top