«Αργοπεθαίνουν» οι μουριές στην Αθήνα από... ξυλοφάγο έντομο

Επί ποδός το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και ο Δήμος Αθηναίων

μουριά

Εκατοντάδες μουριές έχουν καταστραφεί στην Αθήνα από το ξυλοφάγο έντομο, καθώς σύμφωνα με τους γεωτεχνικούς του δήμου Αθηναίων ήδη 300-350 έχουν ξεραθεί ή έχουν τέτοιο μέγεθος προσβολής που θα πρέπει να κοπούν.

Η Αθήνα αλλάζει - Πεζοδρομείται όλο το κέντρο!

Επίσης, περίπου αλλά 1.000 έχουν εκδηλώσει συμπτώματα προσβολής. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Δήμος Αθηναίων απευθύνθηκε στους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς και συγκεκριμένα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων, που υπέδειξαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και που ξεκινούν άμεσα να υλοποιούνται.

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινούν τα δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Σάκης Κολλάτος, κάνει λόγο, για «μια περιβαλλοντική καταστροφή», τονίζοντας ότι «ο Δήμος της Αθήνας μπαίνει μπροστά για να προστατεύσει τον πλούτο της πόλης. Αναλαμβάνουμε, είπε, όλες τις πρωτοβουλίες για να αντικαταστήσουμε τα δέντρα που έχουν πληγεί, να σταματήσουμε την επέκταση της ασθένειας, να δώσουμε την τεχνογνωσία μαζί με τους επιστημονικούς φορείς όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την χώρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top