«Τοξοβόλος Συντάγματος»: Αναζητούν τον… «καθαριστή» του κρησφύγετου

Το άδειασε από όπλα, χρήματα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Τον 25χρονο συνεργό του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» αναζητά πλέον η Αντιτρομοκρατική, ο οποίος προσέλαβε καθαριστή για το σπίτι – κρησφύγετο των τριών συλληφθέντων. 

Μέσα στο κρησφύγετο του «Τοξοβόλου» στα Πατήσια - Ποια είναι τα ευρήματα

Χθες η Αντιτρομοκρατική εντόπισε το κρησφύγετο του Γιάννη Μιχαηλίδη στον Άγιο Νικόλαο Πατησίων, στην οδό Ναυάρχου Βότση στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης. 

Την ώρα της επέμβασης, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής βρήκαν μέσα στο διαμέρισμα έναν άνδρα, ο οποίος γέμιζε σακούλες σκουπιδιών. 

Αυτές είναι οι πλαστές ταυτότητες του «Τοξοβόλου» και των δυο γυναικών

Όπως τους είπε ο ίδιος, τον προσέλαβε ο 25χρονος για να πάει να καθαρίσει το ισόγειο διαμέρισμα. Του είπε πως είχε πεθάνει πρόσφατα ο αδελφός του και ήθελε να του αδειάσει το σπίτι, ενώ του έδωσε και 60 ευρώ γι’ αυτή τη δουλειά. 

Ο άνδρας που πήγε να καθαρίσει το διαμέρισμα είπε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ότι ο 25χρονος του τηλεφώνησε την περασμένη Τετάρτη για να καθαρίσει το σπίτι του και την Πέμπτη το μεσημέρι συναντήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να του δώσει τα κλειδιά. 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες

Ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσε μαύρα ρούχα και είχε κουκούλα στο κεφάλι και περιλαίμιο. Το μόνο που κατάφερε να ξεχωρίσει ήταν τα μάτια και η μύτη του, κάτι που τον παραξένεψε, αλλά σκέφτηκε ότι επειδή έκανε κρύο, γι’ αυτό ο άνδρας είχε ντυθεί έτσι. 

«Μου έδωσε τα κλειδιά του σπιτιού και 60 ευρώ. Μου είπε να το αδειάσω, αν θέλω να κρατήσω ό,τι μου αρέσει και όταν τελειώσω να αφήσω τα κλειδιά κάτω από το χαλί της εισόδου», είπε ο άνδρας.

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» που συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως ο 25χρονος συνεργός του «Τοξοβόλου» το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της σύλληψης του Γιάννη Μιχαηλίδη και των άλλων δύο γυναικών στις 29 Ιανουαρίου και της 5ης Φεβρουαρίου, πήγε στο κρησφύγετο και πιθανόν το άδειασε από χρήματα, οπλισμό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ίσως και εκρηκτικά ή οποιοδήποτε άλλο ενοχοποιητικό στοιχείο. 

Το σπίτι ήταν ακατάστατο, με ανοιχτές ντουλάπες και συρτάρια. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η επικοινωνία του αγνώστου προς τον καθαριστή έγινε από ακαταχώριστο τηλεφωνικό αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Η ενοικίαση του κρησφύγετου

Όπως έγινε γνωστό, το συγκεκριμένο διαμέρισμα το είχε νοικιάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο η 26χρονη φίλη του Τοξοβόλου. Το ενοίκιο ήταν 300 ευρώ και το κατέβαλλε χέρι με χέρι ανά δίμηνο προκαταβολικά, χωρίς να έχει δηλωθεί η μίσθωση στην εφορία. 

Την περασμένη Πέμπτη και μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών από τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσαν, περίοικος ειδοποίησε την Αστυνομία ότι έβλεπε μία κοπέλα που έμοιαζε με την 26χρονη να μπαίνει τακτικά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της οδού Ναυάρχου Βότση 3 στον Άγιο Νικόλαο.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατική δοκίμασαν να ανοίξουν το διαμέρισμα με ένα από τα πέντε κλειδιά που βρήκαν πάνω στους συλληφθέντες, αλλά δεν ταίριαζε κανένα. Όταν άκουσαν κίνηση μέσα στο διαμέρισμα εισέβαλαν σε αυτό και βρήκαν μέσα τον καθαριστή να γεμίζει τις πρώτες σακούλες σκουπιδιών. 

Τα ευρήματα

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι ένα drone, το οποίο φαίνεται να είναι εκείνο που ο «Τοξοβόλος» έκανε δοκιμαστικές πτήσεις στην περιοχή του Υμηττού. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως θα το χρησιμοποιούσαν για την παρακολούθηση στόχων, οικονομικών ή άλλων, για χαρτογράφηση περιοχών, για αντι-παρακολούθηση, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάποια από τις αστυνομικές εκτιμήσεις.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται επίσης δύο κάρτες μνήμης που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, δύο κάρτες SIM και κάποια κλειδιά. Βρέθηκε επίσης ένα πολυμηχάνημα – εκτυπωτής, καλώδια, ζελατίνες πλαστικοποίησης για την κατασκευή ταυτοτήτων, φωτογραφίες ταυτότητας του Γιάννη Μιχαηλίδη, πολλά ανδρικά και γυναικεία ρούχα και παπούτσια. 

Τέλος οι αξιωματικοί της Αντριτρομοκρατικής εκτιμούν πως οι τρεις συλληφθέντες μαζί με τουλάχιστον δύο ακόμα ασύλληπτους συνεργούς τους είχαν ακόμα δύο με τρία σπίτια, γκαράζ ή άλλο χώρο ως κρησφύγετα και ενδεχομένως τουλάχιστον δύο ακόμα οχήματα, που πιθανόν να είναι κινητά οπλοστάσια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top