Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Πότε προβλέπεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας

Δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, την πρόγνωση του καιρού καθώς και τις καταστροφές από την κακοκαιρία.

Σε έξαρση θα βρίσκεται η κακοκαιρία και τις επόμενες ώρες, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό και δεν αποκλείεται να ρίξει χιόνι και στα βόρεια προάστια το βράδυ.

Κακοκαιρία: Πώς να προστευτείτε από τα έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χιονίσει στα βόρεια προάστια. Όπως τονίζει, σήμερα το βράδυ έως και το πρωί της Παρασκευής, ο καιρός στην Αττική θα παρουσιάσει υποτροπή και θα χιονίσει κατά περιόδους στα βόρεια προάστια, ενώ μετά τα μεσάνυχτα υπάρχει μικρή πιθανότητα οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να κατεβούν και πιο χαμηλά υψομετρικά.

Ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική. Φωτογραφία: Intime News

Επιπλέον, σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Καλλιάνου, η μεταβολή του καιρού έχει γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και μάλιστα αξιόλογες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες και σήμερα σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές, ακόμη και ημιπεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. 

Ντύθηκε «στα λευκά» η Αττική - Πυκνό χιόνι σε πολλές περιοχές

Χιονοπτώσεις και το Σάββατο

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και κατά βάση ασθενείς θα εκδηλωθούν, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως στα πολύ βορειοανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου (μικρή η πιθανότητα εκεί).

Καιρός: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Κλειστά σχολεία λόγω ψύχους

Στα «λευκά» ντύθηκε ο Διόνυσος Αττικής. Φωτογραφία: Eurokinissi

Στη Θράκη όμως αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα χιονίσει κατά διαστήματα και σε πεδινά τμήματα.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν κατά διαστήματα ενισχυμένοι έως και το μεσημέρι του Σαββάτου για τις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας, με εντάσεις που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ τοπικά.

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, την έντονη χιονόπτωση στη Στενή Ευβοίας.

Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Κυριακής

Έως και την Κυριακή το πρωί οι θερμοκρασίες στη χώρα θα είναι αρκετά χαμηλές, ενώ από το μεσημέρι της ίδιας μέρας η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση.

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Φυλής

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο τέρμα της οδού Φυλής, στο ύψος της Ι.Μ. κοιμήσεως της Θεοτόκου και το ρεύμα προς Δερβενοχώρια παραμένει κλειστό, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Η πρόβλεψη του καιρού για την υπόλοιπη Ελλάδα

Χιονοπτώσεις προβλέπονται σε όλη την Περιφερειακή ενότητα της Λάρισας, κυρίως στην περιοχή της Ελασσόνας, του Κισάβου και του Μαυροβουνίου.

Ακόμα πιο τσουχτερό θα είναι το κρύο αύριο, με τον υδράργυρο να βουτά στη Φλώρινα στους -7 βαθμούς Κελσίου, την Κοζάνη στους -6, ενώ στο Καρπενήσι και την Τρίπολη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους -4 βαθμούς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top