Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καθηγητής πουλούσε σημειώσεις έναντι 8 ευρώ

«Πάγωσε» η σύμβασή του

«Εμπορική» σχέση φέρεται να είχε καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με φοιτητές του, στους οποίους πουλούσε σημειώσεις του μαθήματος που δίδασκε έναντι οχτώ ευρώ. . Ο καθηγητής κατάφερε να δελεάσει αρκετούς φοιτητές μέχρι να παρέμβει η Σύγκλητος και να βάλει τέλος στη δράση του. 

Σύμφωνα με το Έθνος, ο καθηγητής δίδασκε το μάθημα Αναπτυξιακή – Γνωστική Νευροψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου με σύμβαση στο πλαίσιο προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. 

Φοιτητές κατήγγειλαν τη δράση του καθηγητή και η διοίκηση του πανεπιστημίου αποφάσισε να «παγώσει» τη σύμβασή του, η οποία έληγε τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ο καθηγητής κλήθηκε σε απολογία, ενώ η εξέταση του μαθήματος που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιανουαρίου μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο καθηγητής φέρεται να πούλησε σημειώσεις σε 83 φοιτητές, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή» από κάποιο βιβλιοπωλείο, ή φωτοτυπείο και σε όσου θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος κι ένα power point.

Ο επίορκος καθηγητής ηταν συμβασιούχος και είχε προσληφθεί μέσω προγράμματος απόκτησης εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. Το Πανεπιστήμιο ζήτησε την απομάκρυσνη του καθηγητή απο κάθε διδακτική θέση.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top