Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καθηγητής πουλούσε σημειώσεις έναντι 8 ευρώ

«Πάγωσε» η σύμβασή του

«Εμπορική» σχέση φέρεται να είχε καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με φοιτητές του, στους οποίους πουλούσε σημειώσεις του μαθήματος που δίδασκε έναντι οχτώ ευρώ. . Ο καθηγητής κατάφερε να δελεάσει αρκετούς φοιτητές μέχρι να παρέμβει η Σύγκλητος και να βάλει τέλος στη δράση του. 

Σύμφωνα με το Έθνος, ο καθηγητής δίδασκε το μάθημα Αναπτυξιακή – Γνωστική Νευροψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου με σύμβαση στο πλαίσιο προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. 

Φοιτητές κατήγγειλαν τη δράση του καθηγητή και η διοίκηση του πανεπιστημίου αποφάσισε να «παγώσει» τη σύμβασή του, η οποία έληγε τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ο καθηγητής κλήθηκε σε απολογία, ενώ η εξέταση του μαθήματος που είχε προγραμματιστεί για τις 27 Ιανουαρίου μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο καθηγητής φέρεται να πούλησε σημειώσεις σε 83 φοιτητές, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες χώρισε την εξέταση σε όσους θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή» από κάποιο βιβλιοπωλείο, ή φωτοτυπείο και σε όσου θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος κι ένα power point.

Ο επίορκος καθηγητής ηταν συμβασιούχος και είχε προσληφθεί μέσω προγράμματος απόκτησης εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. Το Πανεπιστήμιο ζήτησε την απομάκρυσνη του καθηγητή απο κάθε διδακτική θέση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top