Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων μπροστά έξω από τη ΔΕΘ

Διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του κλάδου τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι, μπροστά στην Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγεται η 28η έκθεση Agrotica.

Έστησαν εξέδρα και κρατώντας πανό φωνάζουν συνηθήματα. Μεταξύ άλλων ζητούν να σταθεροποιηθούν οι τιμές στα προϊόντα τους, να μειωθεί το κόστος της παραγωγής και να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας του ΕΛΓΑ.

Στα σκαριά ρύθμιση χρεών για 100.000 αγρότες

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα στα μπλόκα μας και σήμερα διοργανώνουμε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο με στόχο να δείξουμε τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε και τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τους κτηνοτρόφους.

Ζητάμε και απαιτούμε κατώτερες συγκεκριμένες τιμές ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να ζήσουμε, μείωση του κόστους παραγωγής ώστε να μπορούμε να σταθούμε στα χωράφια μας και να συνεχίσουμε την καλλιέργεια»

Κάλεσε επίσης τους αγρότες να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις υπογραμμίζοντας πως «από τον καναπέ δεν κερδίζεται τίποτα» και τόνισε πως ήδη αγρότες είναι παρατεταγμένοι με τα τρακτέρ τους σε σημεία της Ελλάδας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top