Στα σκαριά ρύθμιση χρεών για 100.000 αγρότες

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό

Αγρότες

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό αντιμετωπίζουν 96.000 αγρότες, οι οποίοι χρωστούν στη ΔΕΗ περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, τα 6 εκατ. ευρώ έχουν μπει σε ρύθμιση, ενώ, όπως αναφέρουν, περίπου 5.000 δεν είναι συνεπείς στις δόσεις τους.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τους περίπου 400 Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους να ανέρχονται στα 55 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα συσταθεί μια επιτροπή που θα αποτελείται από μέλη τόσο του υπουργείου όσο και της ΔΕΗ, για να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των αγροτών και των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ και να προτείνουν λύσεις σχετικά με τη ρύθμισή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα γίνει κατηγοριοποίηση ανάλογα με το ύψος των οφειλών, ενώ θα ληφθεί υπόψη και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχουν συσσωρευτεί τα χρέη προς την επιχείρηση.

«Οι ρυθμίσεις για τις οφειλές των αγροτών, αλλά και των 400 ΤΟΕΒ που έχουν κομμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας, θα ανακοινωθούν πριν ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος, δηλαδή τον Μάιο ή τον Ιούνιο», υπογραμμίζουν κύκλοι του υπουργείου.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top