Κοροναϊός: Τα μέτρα πρόληψης που έλαβε η Ελλάδα

Τέλος στις εκδρομές από την Κίνα προς τη χώρα μας

Ο νέος κοροναϊός και τα μέτρα πρόληψης της Ελλάδας ήταν το αντικείμενο συνάντησης της πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σήμερα το πρωί. Η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Κίνα για τον έλεγχο του ιού.

Κοροναϊός: Ελέγχθηκε το γκρουπ των Κινέζων τουριστών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Όπως σημείωσε, οι κινεζικές αρχές έχουν αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, επομένως και στην Ελλάδα, με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. 

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του ενημέρωσε την κινεζική αντιπροσωπεία για τα μέτρα πρόληψης που ήδη έχουν λάβει οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, τόσο στα αεροδρόμια όσο και στα νοσοκομεία και περιλαμβάνουν θερμικές κάμερες, καθώς και ειδικές διαδικασίες από το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία αναφοράς.

Κοροναϊός: Εξαπλώνεται ταχύτατα – Νέα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρχει σύνδεσμος συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ υπουργείου Υγείας - ΕΟΔΥ και κινεζικής πρεσβείας.

Κοροναϊός: Από τις νυχτερίδες η μετάδοση του ιού–Πρώτο κρούσμα στον Καναδά

Η Ελλάδα τηρεί τις οδηγίες του ΠΟΥ και μέχρι στιγμής δε θεωρείται αναγκαίο να ενεργοποιηθούν οι θερμικές κάμερες.

Το νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν έλαβε ειδικές οδηγίες για τους Κινέζους που έφτασαν χθες στο νησί, αφού έφυγαν από την Αθηνά χωρίς συμπτώματα.

Κοροναϊός - Ρωσία: 8 Κινέζοι στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό

Την ίδια στιγμή, Έλληνας ταξιδιώτης που ήρθε με πτήση από το Πεκίνο εξηγεί πώς εξετάστηκε ενδελεχώς στο αεροδρόμιο της Κίνας και όταν έφτασε στην Ελλάδα του μέτρησαν απλά τη θερμοκρασία.

«Μας έκαναν έλεγχο, εξετάσεις, τα πάντα, στην Κίνα. Εδώ έγινε με θερμόμετρο».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο είδήσεων του Star.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top