Ο Υμηττός αλλάζει: Μονοπάτια και ποδηλατόδρομοι για τους λάτρεις της φύσης

Τι προβλέπει η ανάπλαση του βουνού της Αττικής

Στα πλαίσια ανάπλασης περιοχών της Αττικής, ο Υμηττός βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και προβλέπεται ριζική ανάπλαση. Η δημιουργία μονοπατιών στο βουνό και η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού βρίσκονται πρώτα στη λίστα. 

Σχέδιο για ανάπλαση της Αθήνας βάζει μπρος η κυβέρνηση

Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί δίκτυο πεζοπορικού δικτύου μονοπατιών στο βουνό μήκους 90χλμ, που θα συνδέονται με την υπόλοιπη Αττική με πύλες εισόδου, ενώ μακροπρόθεσμα θα συνδεθεί με ποδηλατοδρόμους με τα μητροπολιτικά πάρκα στο Γουδή και τα Ιλίσια, αλλά και με το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού. 

Επίσης, προωθούνται εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία και ο επιστημονικός τουρισμός. Σκοπός είναι να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες υποδομές στην περιοχή, ενώ υπάρχει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών για τα ΑμΕΑ. 

Κ. Μπακογιάννης: «Προχωράμε άμεσα το σχέδιο μας για τα Εξάρχεια»

Όλα αυτά παρουσιάστηκαν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και ανάπτυξης του Υμηττού από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), Γιάννη Κωνσταντάτο.

«Ο Υμηττός μπορεί είναι ένα στολίδι στην καρδιά της Αττικής. Είναι ένα βουνό, όπου ζει το 10% των Ελλήνων πολιτών. Είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αγνοούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι «η προστασία του περιβάλλοντος είναι στην καρδιά του ίδιου του πρωθυπουργού και τα ζητήματα περιβάλλοντος βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top