Κ. Μπακογιάννης: «Προχωράμε άμεσα το σχέδιο μας για τα Εξάρχεια»

Το όραμα του για την ανάπλαση της περιοχής περιέγραψε ο Δήμαρχος Αθηναίων

Ο Κώστας Μπακογιάννης

Ένα αρκετά φιλόδοξο σχέδιο για την ανάπλαση των Εξαρχείων και της ευρύτερης περιοχής έχει στα σκαριά ο νέος Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε το σχέδιό του σχετικά με την αλλαγή της εικόνας της πολύπαθης περιοχής, αλλά και μιας από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας.

«Προχωράμε  από κάτω προς τα πάνω, με έναν βιώσιμο σχεδιασμό για την αναζωογόνηση των Εξαρχείων.  Άμεσα  δίνουμε  έμφαση στην  καθημερινότητα.  Την καθαριότητα, το anti-graffiti, την αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού, των φθορών στον δημόσιο χώρο και το πράσινο.

Μεσοπρόθεσμα, παρεμβάσεις στον λόφο του  Στρέφη, με την αποκατάσταση  της λειτουργίας της  παιδικής χαράς, των αθλητικών εγκαταστάσεων, του αναψυκτηρίου, του αμφιθεάτρου, του ηλεκτροφωτισμού, των μονοπατιών και δίνοντας έμφαση στα όμβρια, στην άρδευση και στην πυροπροστασία. Ταυτόχρονα, εξετάζουμε τη σύνδεση του Αρχαιολογικού Μουσείου με τον  λόφο.

Μακροπρόθεσμα, μεγάλης σημασίας είναι το Μετρό στα Εξάρχεια, όπως προβλέπεται στη Γραμμή 4, η οποία προχωράει. Αλλά η μεγαλύτερη, πραγματικά ζωοποιός, παρέμβαση είναι η επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και η συνένωσή του με το Πολυτεχνείο και το  Ακροπόλ», επισήμανε  ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων.

Όσον αφορά στο  μείζον και χρόνιο πρόβλημα της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια ο κύριος Μπακογιάννης δεν επιχείρησε να υιοθετήσει τη θεωρία του «Άβατου των Εξαρχείων». 

«Στα Εξάρχεια, εκτός από τη βία που γνωρίζουμε, μεταξύ των άλλων, γίνεται οργανωμένο εμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων,  ενώ  υπάρχει αυξημένος αριθμός σεξιστικών και ομοφοβικών επιθέσεων. Οι κάτοικοι έχουν φτάσει σε απόγνωση.  Διαμαρτύρονται.  Γι’ αυτό και απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του σχεδίου μας με ταχύτητα και επιτυχία είναι η ασφάλεια. Ας μην ξεχνάμε  όμως  πως  τα Εξάρχεια είναι μία από τις πιο ωραίες γειτονιές της Αθήνας.  Προχωράμε, με απόλυτο σεβασμό στην  ιστορία, στην  ταυτότητα και στην κουλτούρα της περιοχής και στο δικαίωμα  της  ελευθερίας της έκφρασης  και  της δημιουργικής αμφισβήτησης, αλλά και με σεβασμό στο δικαίωμα  των κατοίκων και των επισκεπτών  να ζουν  απελευθερωμένοι  από τον φόβο», τόνισε στην εφημερίδα ο κ. Μπακογιάννης.

Εν τω μεταξύ  η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και περιμετρικά των κτιριών όπου στεγάζονται μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο κέντρο της Αθήνας, όπως η Νομική και η ΑΣΟΕΕ, για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών και του παρεμπορίου.

Σε νέα επιχείρηση την Κυριακή το βράδυ στην πλατεία των Εξαρχείων, τον πεζόδρομο μπροστά από τη Νομική, περιμετρικά της Βαρβάκειου Αγοράς και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top