Σχέδιο για ανάπλαση της Αθήνας βάζει μπρος η κυβέρνηση

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο - Αντιδράσεις από αντιπολίτευση

Σχέδιο για ανάπλαση της Αθήνας βάζει μπρος η κυβέρνηση

Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ανάπλαση της Αθήνας βάζει από σήμερα η κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας για την ανάπλαση της Αθήνας εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής.

«Δε θα αφήσουμε την Αθήνα στο χάλι και τον μαρασμό που οι άλλοι δημιούργησαν» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο ήταν πολύ έντονες. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αφαιρεί αρμοδιότητες του δήμου Αθηναίων και δημιουργείται μια αχρείαστη εταιρεία μόνο και μόνο για να διοριστούν «ημέτεροι».

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος συνυπογράφει το νομοσχέδιο, τόνισε ότι με το νομοσχέδιο επιχειρείται ο συντονισμός των φορέων ώστε να προχωρήσουν τα έργα, και έφερε ως παράδειγμα τα Προσφυγικά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τα έργα στα Εξάρχεια (να ανοίξει ξανά το Πολυτεχνείο κ.ά.), που απαιτούν την συνεργασία πολλών φορέων.

«Μια βόλτα στην Αθήνα, και ειδικότερα στο κέντρο της, είναι αρκετή για να συνειδητοποιήσει ο καθένας σε ποια φάση βρίσκεται αυτή η πόλη και ότι υπάρχει μια ουσιαστική ανάγκη αλλαγής και ανάπλασης» σχολίασε, εξάλλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Προέδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χαρά Καφαντάρη.

«Γυρίζουμε πίσω, στο υπερσυγκεντρωτικό κράτος» είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σήμερα στον Σκάι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top