Συνάντηση του Δ.Σ του Nizami Ganjavi με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη του προσέφερε ένα συμβολικό στεφάνι ελιάς

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Προκόπης Παυλόπουλος

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο συναντήθηκε το ΔΣ του Διεθνούς Οργανισμού Nizami Ganjavi Interantional Center, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

Τα μέλη του ΔΣ του Nizami Ganjavi International Center με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  

«Οφείλω να σας ευχαριστήσω θερμώς για τη σημερινή παρουσία σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας και θέλω να σας συγχαρώ για το όλο έργο του Διεθνούς Κέντρου Nizami. Οφείλω επίσης να τονίσω ότι σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς το Διεθνές Κέντρο Nizami επιτελεί μια πολύ δύσκολη αποστολή, πολύπλευρη, πολυσήμαντη. Επιπλέον δε, οφείλω να εξάρω το θέμα το οποίο απασχόλησε την Ημερίδα που διοργανώσατε εδώ, στην Αθήνα: 

Το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής, σε συνδυασμό με την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Μεσόγειο. Η προσφορά σας είναι τόσο μεγαλύτερη, όσο η προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Μεσόγειο ξεπερνά την Μεσόγειο, είναι μια Παγκόσμια αποστολή, δοθέντος ότι η Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογείου αφορά τον Παγκόσμιο Πολιτισμό. 

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των μελών του ΔΣ του  Nizami Ganjavi International Center με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Μεσόγειος είναι σταυροδρόμι Πολιτισμών και ως σταυροδρόμι Πολιτισμών έχει Μνημεία τα οποία αφορούν τον Κόσμο ολόκληρο. Είναι και ένα παράδειγμα, νομίζω – γιατί είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο – για το τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον ώστε, μαζί με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, να περισώσουμε ό,τι είναι πολύτιμο από την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας.  

Εύχομαι οι προσπάθειες οι δικές σας να βρουν και άλλους μιμητές. Μιμητές για το μέλλον και, κυρίως, να αφυπνίσουν όλους εκείνους οι οποίοι θεωρούν πως το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής είναι δευτερεύουσας σημασίας ή δεν υπάρχει. Η δική σας φωνή είναι μια κραυγή αγωνίας. Και το τονίζω: Ας αφυπνίσει όλους εκείνους οι οποίοι, με πολύ μεγάλη ευκολία – θα έλεγα με μεγάλη επιπολαιότητα και ανευθυνότητα – αγνοούν τις τεράστιες επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής και για την ζωή μας και για τον Πολιτισμό μας. Καλωσορίσατε και σας ευχαριστώ θερμώς για μιαν ακόμη φορά» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στο ΔΣ του Οργανισμού.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μέλος του ΔΣ του Nizami Ganjavi International Center, προσέφερε στον κύριο Παυλόπουλο ένα συμβολικό στεφάνι ελιάς λέγοντας:  «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων από το Nizami Ganjavi International Center που είμαστε σήμερα εδώ κοντά σας. Και να μου επιτρέψετε να σας προσφέρω ένα συμβολικό δώρο σαν την ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό σας για την αμέριστη συμπαράστασή σας στο έργο μας, αφενός του Ιδρύματος, αλλά και στο Nizami Ganjavi και να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη μεγάλη σας προσφορά. Καθώς επίσης, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το μεγάλο έργο που έχετε προσφέρει σε διεθνές επίπεδο. Εμείς εύχομαι να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε για εθνικά θέματα που αφορούν την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, καθώς επίσης να προφυλάξουμε όλο αυτό το πολιτιστικό έργο που έχει γίνει ανά τους αιώνες από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων από το Nizami Ganjavi που βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top