Σε δίκη έξι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Στο εδώλιο ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ο μεσίτης και 4 αστυνομικοί

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παραπέμπει σε δίκη έξι κατηγορούμενους για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018. 

Οι δικαστές στέλνουν στο εδώλιο τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, τον μεσίτη και τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σπεύσει στο σημείο της συμπλοκής. 

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Τι προτείνει η ΕΔΕ για τους αστυνομικούς

Οι κατηγορούμενοι πέφτουν στα μαλακά καθώς το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση και τους παραπέμπει για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Δικηγόρος κοσμηματοπώλη: Αμφισβητεί το πόρισμα για τον θάνατο του Ζακ

Η πολιτική αγωγή είχε ζητήσει να δικαστούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. 

Ισχαιμικό επεισόδιο από τα τραύματα η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Λίγα λόγια για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Ο Ζακ Κωστόπουλος έπεσε νεκρός τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά από συμπλοκή με τον ιδιοκτήτη ενός κοσμηματοπωλείου, επί της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, καθώς όπως υποστήριξε εκείνος, ο 33χρονος μπήκε στο κατάστημά του για να το ληστέψει.  Η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε από βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και έδειχνε τη στιγμή που ο Ζακ Κωστόπουλος έπεφτε νεκρός, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τον ιδιοκτήτη κι έναν ακόμα άνδρα που τον κλωτσούσαν για να τον απωθήσουν. Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν drag queen, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, ο οποίος ανοιχτά είχε δηλώσει ότι ήταν οροθετικός.

Αρχικά, αυτόπτες μάρτυρες είχαν πει ότι ο νεαρός μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να ληστέψει και ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ωστόσο υπήρξαν μάρτυρες που υποστήριξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κατάστημα για να ξεφύγει από καυγά που είχε ξεσπάσει σε διπλανό κατάστημα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top