Άναψε τσιγάρο στην τουαλέτα αεροπλάνου και συνελήφθη στο «Μακεδονία»

Προβλέπεται χρηματική ποινή ή φυλάκιση έως έξι μήνες

αεροδρόμιο Μακεδονία

Τσιγάρο άναψε στην τουαλέτα αεροσκάφους ένας 30χρονος επιβάτης, στη διάρκεια πτήσης προς Θεσσαλονίκη. Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του αεροπορικού κώδικα.

Θεριακλής Σερραίος βρήκε τρόπο να γλιτώσει τα πρόστιμα για το κάπνισμα

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Μπάντεν-Μπάντεν της Καρλσρούης (Γερμανία) προς Θεσσαλονίκη, όπου προσγειώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα.

Ο ελληνικής καταγωγής, Γερμανός υπήκοος  φέρεται να άναψε τσιγάρο στην τουαλέτα του αεροσκάφους, κάτι που αντιλήφθηκε μια αεροσυνοδός. Η ίδια φέρεται να ενημέρωσε αμέσως τον κυβερνήτη, ενώ για το συμβάν έλαβε γνώση και ο πύργος ελέγχου του αερολιμένα «Μακεδονία», μέσω του οποίου ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Yποστήριξε ότι είχε άγχος κατά τη διάρκεια της πτήσης

Ο 32χρονος ομολόγησε την ενέργειά του και την απέδωσε στο άγχος κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η ποινή που προβλέπεται για τη συγκεκριμένη παράβαση είναι είτε φυλάκιση έως έξι μήνες, είτε χρηματική ποινή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top