Kακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές

Το ένα μέτρο έφτασε το χιόνι στην Εύβοια - Αποκλείστηκαν κάτοικοι

Χωρίς ρεύμα είναι σήμερα η Άνδρος και η Τήνος, λόγω των βλαβών που έχουν προκύψει στις δύο γραμμές μεταφοράς από τις οποίες τροφοδοτούνται τα δύο νησιά, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων».

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του δικτύου διανομής, αυτή την ώρα η ΔΕΗ επιχειρεί την επαναλειτουργία του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Άνδρο, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας των καταναλωτών.

Τι συμβαίνει με Αττική, Θήβα, Αλιβέρι και Κάρυστο

Παράλληλα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές Κάτω Σούλι, Πεντέλη (Μοναστήρι Αγίου Παντελεήμονα) και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Στην περιοχή της Θήβας, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης στα χωριά Άσκρη και Νεοχώρι,στην περιοχή Αλιβερίου στην Άνω και Κάτω Σέτα και στα χωριά Παραμερίτες, Κρεμαστός και Μανίκια και στα χωριά του Κάβο Ντόρο νοτίως της Καρύστου Λιβάδι, Καστρί και Πλατανιστό.

Tέλος, τα συνεργεία μας εργάζονται αυτή την ώρα για την αποκατάσταση μεμονωμένων μικρότερων βλαβών που προκύπτουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στα Αντικύθηρα, στην Κύθνο, στη Λέσβο και σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων.

Kακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Πού θα χιονίσει – Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Εύβοια: Αποκλεισμένοι 28 κάτοικοι

Η πυκνή χιονόπτωση στην Εύβοια είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν 28 κάτοικοι στο χωριό Σέττα του Δήμου Ερέτριας, μένοντας χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ της Δευτέρας.

Το tvstar.gr αναφέρει πως το  χιόνι πλέον φθάνει το ένα μέτρο, ενώ εξακολουθεί να χιονίζει ενώ χιόνι πολύ έπεσε, επίσης και προς τη Δίρφυ.

Η πρόεδρος της κοινότητας Σέττας Ευαγγελία Αργύρη δήλωσε το πρωί της Τρίτης στ Open ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έφτασε ποτέ στο χωριό προσθέτοντας ότι εκεί «υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΗ Κώστα Μανιάτη να απαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό και τους 28 κατοίκους του.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Χίου

Από την κακοκαιρία «Ηφαιστίων» όμως δεν έμεινε ανεπηρέαστη ούτε γ Χίος, καθώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού από το 6ο έως το 20ό χιλιόμετρο. Η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που συνδέει τα χωριά της βορειοδυτικής Χίου με την επαρχιακή οδό Χίου-Βολισσού, στο ύψος του 28ου χιλιόμετρου.

Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και κατολισθήσεις στα Χανιά

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου καταγράφονται καταπτώσεις βράχων και πετρών, δημιουργεί η κακοκαιρία που πλήττει και σήμερα την περιοχή των Χανίων. Οι Αρχές καλούν τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, ιδιαίτερα στις περιοχές Πλατάνι, Νωπήγεια λόγω κατολισθήσεων, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και σε περιοχές των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου και Καντάνου-Σελίνου.

Στον Δήμο Κισσάμου κλειστός παραμένει ο δρόμος από Σφηνάρι προς Μελισιά και Κάμπο λόγω καταπτώσεων βράχων, ενώ προβλήματα έχουν αναφερθεί στη δημοτική και αγροτική οδοποιία στις περιοχές Γραμβούσας και Πλατάνου. Στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου προβλήματα με καταπτώσεις βράχων παρουσιάζονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, ενώ στον Δήμο Πλατανιά υπάρχουν καταπτώσεις στο οδικό δίκτυο προς το Μόδι, το Κοντομαρί και το Μανωλιόπουλο.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων»

Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» η οποία κατά τη διάρκεια της Τρίτης 7/1 περιμένουμε να δώσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Βοιωτία, την Αττική και την Εύβοια όπου θα χιονίσει στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στο χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο προβλεπόμενος συνολικός υετός (βροχή/χιόνι) έως το βράδυ της Τετάρτης 8/1, ενώ επισημαίνονται οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα σημαντικότερα φαινόμενα.

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη για την Τρίτη 7/1, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από την Τετάρτη 8/1.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top