Έκτακτα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ σε πρεσβείες μετά τη δολοφονία Σολεϊμανί

Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές για την προστασία «ευαίσθητων στόχων»

Ο Τραμπ άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί, με τη διεθνή κοινότητα να ανησυχεί για φονικά αντίποινα του Ιράν στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα παίρνει τα μέτρα της, αυξάνοντας τα μέτρα ασφαλείας σε ευαίσθητους στόχους, όπως η Πρεσβεία των ΗΠΑ αλλά και η Πρεσβεία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και η χώρα μας δεν ανήκει στον στενό κύκλο των χωρών στις οποίες ενδεχομένως να στρέψει τα πυρά της η Τεχεράνη, οι Αρχές Ασφαλείας λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την προστασία πιθανών αμερικανικών και ισραηλινών στόχων στη χώρα μας.

Εξόντωση Σολεϊμανί: Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Αθήνα βρίσκονται υπό αυστηρή παρακολούθηση, με ενισχυμένες σκοπιές και περιπολίες στους γύρω δρόμους. Παράλληλα γίνεται χαρτογράφηση κτιρίων και επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων που ίσως να αποτελέσουν στόχους ομάδων που θέλουν να εκδικηθούν για τον θάνατο του Κασέμ Σολεϊμανί.

Εκτός από τα έκτακτα και προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται γύρω από πρεσβείες, θα τεθεί σε εφαρμογή και η διακριτική παρακολούθηση προσώπων που κινούνται σε ιρανικούς κύκλους .

Παράλληλα αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας λλά και στα άτομα που φθάνουν στα νησιά μας μαζί με τις μεταναστευτικές ροές.

Τραμπ για Σολεϊμανί: «Τον σκότωσα για να σταματήσω έναν πόλεμο»

Τέλος, η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή ενόψει των συγκεντρώσεων που ίσως διοργανωθούν το επόμενο διάστημα για την δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου.

Video: Η στιγμή που ρουκέτες των Αμερικανών σκοτώνουν τον Κασέμ Σολεϊμανί

Ο Κασέμ Σολεϊμανί δολοφονήθηκε μετά από στοχευμένη αεροπορική επιδρομή αμερικανικών drones κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Απειλεί ο διάδοχος του Σολεϊμανί: «Θα δούμε πολλά πτώματα Αμερικανών»

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 8 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο στόχος των Αμερικανών, ο Ιρανός Στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τεχεράνης, η οποία θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατό του, καθώς ο 62χρονος Σολεϊμανί ήταν ένας από τους ισχυρότερους και δημοφιλέστερους άνδρες της χώρας, με τεράστια επιρροή σε Ιράν και Ιράκ.

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη μετά τη δολοφονία του Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ με διάγγελμά του, επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση έγινε υπο τις εντολές του με στόχο να «σταματήσει τον πόλεμο και όχι να τον ξεκινήσει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top