Κίναρος: Απογειώθηκε Super Puma για να αναζητήσει την κυρία Ρηνιώ

«Δε θέλω να σκέφτομαι ότι έχει συμβεί κάτι κακό»​​​​​​​, λέει ο γιός της

'Ωρες αγωνίας ζουν τα παιδιά της κυρίας Ρηνιώς Κατσοτούρχη, της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, η οποία αγνοείται εδώ και τρεις μέρες. 

Ο υφυπουργός Άμυνας, Α. Στεφανής με τη μοναδική κάτοικο της Κινάρου - φωτογραφία: Intimenews

Ο γιος της 74χρονης, μιλώντας στο star.gr είπε πως τελευταία φορά μίλησε με τη μητέρα του το βράδυ της Δευτέρας. 

«Κατά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας, της τηλεφώνησα και μίλησα μαζί της. Ήταν όλα καλά. Κάποια στιγμή κόπηκε η γραμμή λόγω τεχνικού προβλήματος, ξανακάλεσε και της μίλησα. Την επόμενη μέρα όμως δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί της, ούτε στο σταθερό, ούτε στο κινητό τηλέφωνο, με την ειδοποίηση να μου λέει ότι υπάρχουν τεχνικοί λόγοι που δεν είναι εφικτή η επικοινωνία», είπε. 

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στο νησί επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους και βροχές και πιθανόν σε αυτό να οφείλεται η βλάβη στο τηλεφωνικό δίκτυο. 

«Δε θέλω να σκέφτομαι ότι της έχει συμβεί κάτι κακό. Δε θέλω να βάζω με το μυαλό μου ότι έχει πάθει κάτι», είπε και από τη φωνή καταλαβαίναμε ότι ήταν αρκετά ανήσυχος. 

Η κυρία Ρηνιώ από το 2016 ζει ολομόναχη στο ακριτικό νησί - φωτογραφία: Intimenews

Ο ίδιος συνήθως είναι μαζί της στην Κίναρο και δεν την αφήνει συχνά μόνη της. Τις τελευταίες μέρες όμως είχε πάει στην Κάλυμνο για να περάσει την Πρωτοχρονιά με την οικογένειά του. 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε πριν λίγη ώρα από την Ρόδο για την Κίναρο, προκειμένου να εντοπίσει τη μοναδική κάτοικο του νησιού.

Στο ελικόπτερο βρίσκονται μαζί με το πλήρωμα ένας διασώστης και ένας γιατρός, οι οποίοι, εφόσον προσγειωθούν θα ξεκινήσουν την αναζήτηση.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση ενδεχομένων βλαβών ηλεκτροδότησης στο νησί, έγινε γνωστό ότι με την καλυτέρευση των συνθηκών θα μεταφερθεί εκεί ανάλογο τεχνικό προσωπικό.  

Η EENE αναλαμβάνει την πλήρη «υιοθεσία» της ακριτικής νήσου Κίναρος

Στις 28 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο, είχε βρει τη μοναδική κάτοικο του νησιού και της είχε ευχηθεί για τις γιορτινές μέρες. 

Ο κ. Στεφανής της ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα και συνομίλησε μαζί της για αρκετή ώρα - φωτογραφία: Intimenews

Ποια είναι η Ρηνιώ Κατσοτούρχη

Η 74χρονη κυρία Ρηνιώ, που φυλάει «Θερμοπύλες» στο ακριτικό νησί δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού, εγκαταστάθηκε εκεί με τον σύζυγό της, Μικέ, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Ιουνίου του 2013. 

Δείτε τι είχε πει η κυρία Ρηνιώ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η ίδια κράτησε την υπόσχεσή που είχε δώσει στον πατέρα της, ότι μια μέρα θα επιστρέψει στην Κίναρο, όπου βρισκόταν το πατρικό της.

Στο νησί η καθημερινή της ασχολία ήταν η κτηνοτροφία και η γεωργία. Ο γιος της και η υπόλοιπη οικογένειά της ζουν στην Κάλυμνο, ενώ ένα από τα τρία της παιδιά ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όπου είχε μεταναστεύσει και η ίδια με τον σύζυγό της. 

Η κυρία Ρηνιώ ήταν η μοναδική μάρτυρας που αντίκρισε τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, Agusta Bell που συνετρίβη νοτιοδυτικά του νησιού τον Φεβρουάριο του 2016.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top