Κακοκαιρία Ζηνοβία: Καρατομήθηκε ο διοικητής Β’ Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων

Για το χάος που προκλήθηκε χθες στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

Στην αντικατάσταση του διοικητή του Β’ Τμήματος Αυτοκινητόδρομων Αττικής προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά το χάος στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας τη Δευτέρα και την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών λόγω της κακοκαιρίας «Ζηνοβία».

«Ο καθένας οφείλει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που έχει αναλάβει. Η διάχυση ευθυνών καταλήγει τελικά στο να μη λογοδοτεί κανένας. Και αυτό η κυβέρνηση δεν θα το ανεχθεί. Όλοι κρινόμαστε. Υποχρέωση του κράτους είναι να διασφαλίζει την ομαλή κυκλοφορία, όρος της οποίας είναι και η υποχρέωση των οδηγών να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες που λαμβάνουν», αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση.

Αθηνών – Λαμίας: Εντολή Μητσοτάκη να διερευνηθεί τι έφταιξε

Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει η διερεύνηση για τα όσα προκάλεσαν το αλαλούμ στην Εθνική Οδό και την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών που έμειναν επί ώρες εγκλωβισμένοι στα χιόνια.

Οι υπεύθυνοι της Νέας Οδού κλήθηκαν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ερώτημα της παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων, στις οποίες προβλέπεται ρητά ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας είναι να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την «ακώλυτη λειτουργία του έργου».

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ζητά συγγνώμη από τους οδηγούς για την ταλαιπωρία, επιρρίπτει ευθύνες στην Τροχαία, αλλά και σε οδηγούς ΙΧ και φορτηγά, που έκλεισαν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), που εμπόδισαν τα εκχιονιστικά.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top