Τουρκικές παραβιάσεις: Έστειλαν 6 F-16 ανήμερα των Χριστουγέννων!

Τι λένε οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών

Το άτυπο «εορταστικό μορατόριουμ» φαίνεται έπαψε πλέον να ισχύει, αφού ακόμα και ανήμερα των Χριστουγέννων οι Τούρκοι έστειλαν 6 F-16 κι έκαναν παραβιάσεις στο Αιγαίο

Πήραν όμως την κατάλληλη απάντηση από τους Έλληνες πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών.       

Χριστούγεννα με τουρκικά F-16 πάνω από τα κεφάλια τους έκαναν οι Ακρίτες μας στο Αιγαίο, οι οποίοι όμως δεν πτοούνται από τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας. 

Ανήμερα των Χριστουγέννων οι Τούρκοι έστειλαν έξι F-16, εκ των οποίων δύο ήταν οπλισμένα και παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Κι αυτή τη φορά, όμως, οι «Αετοί» του Αιγαίου, οι Έλληνες πιλότοι των μαχητικών μας αεροσκαφών, δεν άφησαν αυτή την πρόκληση των γειτόνων μας αναπάντητη. 

«Εκεί που ισιώνει ο αετός, οι γλάροι δεν πετάνε!»

Ξεκάθαρο και αποφασιστικό το μήνυμα που στέλνουν οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας: Οι ουρανοί του Αιγαίου θ΄ανήκουν πάντα στους «ατσάλινους αετούς» της Πατρίδας μας!  

Υψηλό είναι το φρόνημα των κατοίκων στις ακριτικές Οινούσσες, παρά τις συνεχείς υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από την βραχονησίδα Παναγιά, όπως έγινε την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Σκάφος Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε ελληνικό αλιευτικό 

Αυτές τις γιορτινές ημέρες δεν έλειψαν οι προκλήσεις των Τούρκων και στη θάλασσα. Βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής, με τις μηχανές στο φούλ και τις σειρήνες στη διαπασών, να έρχεται πάνω σε ελληνικό αλιευτικό.

«Μέσα από την αποτροπή διασφαλίζεις την ειρήνη»

Τελευταία στιγμή, πριν εμβολίσει το Ελληνικό αλιευτικό, ο Τούρκος αλλάζει πορεία, παίρνοντας μαζί του τα παραγάδια των Καλύμνιων ψαράδων, οι οποίοι αυτές τις μέρες έχουν ριχτεί στη «μάχη» της τσιπούρας.

«Καλώ τον Έλληνα πρωθυπουργό να παρθούν αποφάσεις για να διαφυλαχθούν τα θαλάσσια σύνορά μας. Δεν εννοεί κανένας να πάμε σε πόλεμο. Μέσα όμως από μια ουσιαστική αποτροπή διασφαλίζεις την ειρήνη!» δήλωσε στο STAR ο Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top