Αντίποινα για το Κουκάκι- Έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια

«Θα το ξαναστήσουμε», λέει ο Κώστας Μπακογιάννης

Σε αντίποινα για τις εκκενώσεις των καταλήψεων στο Κουκάκι, κουκουλόφοροι αργά χθες το βράδυ βανδάλισαν τις περιουσίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έβαλαν φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Εξαρχείων, επιδιώκοντας να καταστρέψουν τη χαρά των γιορτών κι οδήγησαν σε απόγνωση τους απλούς πολίτες και καταστηματάρχες.

Βίντεο που καταγράφει καρέ καρά τους αντιεξουσιαστές να βάζουν φωτιά και να καίνε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετήσει στην πλατεία Εξαρχείων ο Δήμος Αθηναίων, ανέβασε και στη σελίδα του στο Facebook, ο Κώστας Μπακογιάννης. 

Εξάρχεια: Έβαλαν φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας

Στο βίντεο φαίνονται οι αντιεξουσιαστές να περιλούζουν με εύφλεκτο υλικό το στολισμένο δέντρο, να του βάζουν φωτιά και στη βάση του να τοποθετούν εύφλεκτα υλικά για να γίνει μεγαλύτερη η φλόγα. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων πάντως διεμήνυσε πως οι ενέργειες αυτές δεν τον πτοούν και πως το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ξαναστηθεί στο ίδιο σημείο. 

«Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Η αγάπη πάντα νικάει το μίσος. Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς. Και είναι για όλη τη πόλη. Γι’ αυτό και το δέντρο θα ξαναστηθεί. Κριτής των βανδάλων, που καμαρώνουν και στο YouTube, οι πολίτες των Εξαρχείων που θέλουν όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι Αθηναίοι να ζήσουν και να χαρούν», έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top