Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Οι πρώτες προβλέψεις για τις γιορτινές μέρες

Με καλό καιρό φαίνεται ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι μετεωρολόγοι. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος και τα επόμενα 24ωρα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου και όπως όλα δείχνουν κατά πάσα πιθανότητα ο καιρός θα είναι καλός και τις μέρες των Χριστουγέννων. 

Χριστούγεννα 2019: Τι δείχνουν τα μερομήνια για τον καιρό στις γιορτές

Όπως έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως τα τέλη της εβδομάδας, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλη τη χώρα, αλλά για κάποιες πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. 

Έως και τα Χριστούγεννα, αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους, κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα σε συνδυασμό και με πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων. 

Όμως από την Τρίτη ο καιρός θα σημειώσει σταδιακή βελτίωση με μικρά μόνο σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία. 

Ο καιρός σήμερα

Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα ο καιρός, με θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία ωστόσο θα είναι έντονη, καθώς το πρωί και το βράδυ θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες, ενώ τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top