Χριστούγεννα 2019: Τι δείχνουν τα μερομήνια για τον καιρό στις γιορτές

Θα κάνουμε λευκά Χριστούγεννα;

χριστουγεννιάτικο δέντρο χιονισμένο

Ο Δεκέμβριος μπήκε με τσουχτερό κρύο, χιόνια και παγωνιά και όσο πλησιάζουν οι γιορτές, όλοι θέλουν να μάθουν με τι καιρό θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και αν ο καινούργιος χρόνος θα μπει με τον τόπο ντυμένο στα λευκά. 

Σύμφωνα με τα μερομήνια ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από τις 10 έως τις 23 Δεκεμβρίου, όμως από την παραμονή των Χριστουγέννων και μέχρι την Πρωτοχρονιά, προβλέπονται χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά από τις 27 – 31 Δεκεμβρίου. 

Ο νέος χρόνος μπορεί να μπει με χιόνια, ωστόσο από τις 4 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου καταφτάνουν οι Αλκυονίδες μέρες και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. 

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Οι μετεωρολόγοι δεν την αναγνωρίζουν, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που την πιστεύουν. 

Βγαίνουν αφού παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια μέρα «αντιπροσωπεύει» τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top