Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020»: Πρωτοβουλίες και δράσεις

Με τη στήριξη του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες –Σαλαμίνα 2020»  παρουσιάστηκε, σε συνέντευξη τύπου,  το πλαίσιο του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπύλων και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Πρωτοβουλίες για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσίασαν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται για τους εορτασμούς των 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπύλων και την Ναυμαχία της Σαλαμίνας. 

Συνεργασία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων με το νοσοκομείο Johns Hopkins

Στο πλαίσιο του «Επετειακού Έτους Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» θέτει ως στόχο η σημαντική αυτή επέτειος να καταστεί κτήμα της νέας γενιάς. Μεταξύ άλλων οι δράσεις περιλαμβάνουν: Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ζωγραφικής και Δοκιμίου, Θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία και θέατρα, πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, εικαστικές εκθέσεις, επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, εκδόσεις καθώς και εκδηλώσεις με κορυφαία αυτή στη Σαλαμίνα τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού και τη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  

«Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» - 8ο επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών

«Ό,τι σας ανακοίνωσα είναι δική μου πρωτοβουλία και είναι δικά μου έξοδα, δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο και δεν θέλω να επιβαρύνω κανέναν Έλληνα πολίτη», δήλωσε η κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.
 
Η Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του επετειακού έτους, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε επίσης ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων της Σαλαμίνας.

Μία ζεστή αγκαλιά για παιδιά από 14 ιδρύματα της Αττικής

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε μια σειρά εκδηλώσεων, με σπονδυλωτές αρχαιολογικές δράσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και έργα υποδομής στις περιοχές της Σαλαμίνας, των Θερμοπυλών και της Σπάρτης.

«Ας δούμε την επέτειο αυτή των 2.500 χρόνων ως το μομέντουμ για να δημιουργήσει η πολιτεία έστω και συμβολικά αυτά τα οποία οφείλει στο χώρο που συνετέλεσε στη διαμόρφωση της ιστορίας του Δυτικού κόσμου», δήλωσε η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
 
Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης έργου με τη συμμετοχή των περιφερειών και των δημάρχων οι οποίοι συμμετέχουν στην τιμητική κοσμητεία.  

Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο «Τροία-Τενέα–Ρώμη»

«Θα είναι σπουδαίο να αναδειχθούν οι αξίες της ενότητάς των Ελλήνων του πατριωτισμού και ιδίως η διαχρονική αξία της αυτοθυσίας για την πατρίδα και την ελευθερία. Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουν επιτυχία διότι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι η κυρία Μ Βαρδινογιάννη», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
  
Το επετειακό έτος τιμούν με τη συμμετοχή τους στην επιτροπή επιφανείς προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταφέροντας το μήνυμα των εορτασμών σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, επιστήμονες, καλλιτέχνες αλλά και φορείς της χώρας μας συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες  και τις εκδηλώσεις. 
 
Οι εκδηλώσεις του Επετειακού Έτους έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top