Συνεργασία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων με το νοσοκομείο Johns Hopkins

Διήμερο συμπόσιο για τις νέες μεθόδους μεταμόσχευσης και θεραπείας

Οι βάσεις συνεργασίας μεταξύ της Ογκολογική Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και του κορυφαίου πανεπιστημιακού νοσοκομείου Johns Hopkins των Η.Π.Α. τέθηκαν στο πλαίσιο του Ιατρικού Συμποσίου, που διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Τα παιδιά που παλεύουν να νικήσουν τον καρκίνο στη χώρα μας βρίσκουν έναν ακόμη σύμμαχο. Τους κορυφαίους γιατρούς και επιστήμονες από το τμήμα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας του Johns Hopkins, οι οποίοι συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά με τους γιατρούς της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». 

Η Πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη κήρυξε την έναρξη του διήμερου συμποσίου και εξήρε το έργο των ανθρώπων που εργάζονται στο νοσοκομείο:

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλο το προσωπικό, όλους τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσοι δουλεύουν σε αυτό το νοσοκομείο. Είμαστε σαν οικογένεια. Οι γιατροί δε δίνουν μόνο την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους πάνω στις παιδικές ασθένειες, δίνουν την καρδιά τους».

Ο Καθηγητής Donald Small, Διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins τόνισε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

«Είμαστε πραγματικά εντυπωσιασμένοι από τις παροχές του Νοσοκομείου σας και από την αφοσίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Όλα όσα έχετε καταφέρει σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα είναι εντυπωσιακά και σας αξίζουν συγχαρητήρια».

Οι επιστήμονες αντάλλαξαν ιδέες και μοιράστηκαν τις γνώσεις τους πάνω στις νέες μεθόδους μεταμόσχευσης και θεραπείας με στόχο να υιοθετηθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» .

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top