Συνεργασία της ογκολογικής μονάδας Παίδων «Ελπίδα» με το Johns Hopkins

H «ΕΛΠΙΔΑ –Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» διοργάνωσε ιατρικό συμπόσιο

Ομαδική φωτογραφία λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου

Οι βάσεις για συνεργασία ανάμεσα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και το κορυφαίο στον κόσμο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Johns Hopkins των Η.Π.Α. τέθηκαν στο πλαίσιο του Ιατρικού Συμπόσιου, που διοργάνωσε το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», την Παρασκευή 13  Δεκεμβρίου 2019.

Θέμα του Ιατρικού Συμποσίου, στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι γιατροί και επιστήμονες  από το τμήμα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας του Johns Hopkins  καθώς και γιατροί από τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ήταν: «Μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων και νεότερες κυτταρικές θεραπείες».

Ομαδική φωτογραφία λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου

Στο πλαίσιο του Συμποσίου συμφωνήθηκε ότι:

1) μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων και του Johns Hopkins θα πραγματοποιούν εκατέρωθεν επισκέψεις στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης,

2) θα πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις ανάμεσα στα δύο Νοσοκομεία προκειμένου να συζητούνται δύσκολες περιπτώσεις ασθενών ενώ

3) η Ογκολογική Μονάδα Παίδων θα συμμετέχει σε ερευνητικά  προγράμματα του Johns Hopkins.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Καθηγητής Donald Small με μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ογκολογικής  Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και μέλη των ΔΣ των Συλλόγων "ΕΛΠΙΔΑ" και "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ"

Την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου κήρυξε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη λέγοντας:  «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Johns Hopkins που βρίσκονται εδώ σήμερα και που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας στον μεγάλο αγώνα για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.  Είναι πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή για το Νοσοκομείο μας, και βέβαια για την «ΕΛΠΙΔΑ», να συνεργαζόμαστε με ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα Νοσοκομεία στον κόσμο.  Η συνεργασία αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για εμάς και θα συμβάλει καθοριστικά στα νέα ερευνητικά προγράμματα και στη βελτίωση των παρεχόμενων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας προς τον ελληνική κοινωνία».

Donald Small, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Μανώλης Παπασάββας τοποθετούν στον Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ το αστέρι του Νοσοκομείου JOHNS HOPKINS

Ο Καθηγητής Donald Small, Διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στην εισαγωγική ομιλία του τόνισε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας για το έργο που επιτελούν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία που ξεκινά ανάμεσα στα δύο Νοσοκομεία γιατί κοινός στόχος μας είναι να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για τα παιδιά με καρκίνο.  Είμαστε πραγματικά εντυπωσιασμένοι από τις παροχές του Νοσοκομείου σας και από την αφοσίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.  Όλα όσα έχετε καταφέρει σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα είναι εντυπωσιακά και σας αξίζουν συγχαρητήρια.  Η συνεργασία μας από εδώ και πέρα θα πραγματοποιηθεί μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων, κοινά πρωτόκολλα και εκπαίδευση των γιατρών από την Ελλάδα σε ερευνητικά προγράμματα στο Νοσοκομείο μας».

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απονέμει στον Καθηγητή Donald Small, Διευθυντή του Τμήματος Παιδιατρικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins το μετάλλιο υποστηρικτή της ΕΛΠΙΔΑΣ

Από την πλευρά του ο Μανώλης Παπασάββας, Διοικητής των  Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» τόνισε στην ομιλία του τη σημασία της συνεχούς στήριξης της κυρίας Βαρδινογιάννη και του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» στην Ογκολογική Μονάδα.  Παράλληλα μίλησε αναλυτικά για τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συνεργασία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» με το Νοσοκομείο Johns Hopkins.

Ο Καθηγητής David Small κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Η Διευθύντρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών κυρία Βασιλική Κίτρα έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του ιστορικού και του έργου της Μονάδας Μεταμόσχευσης, η οποία είναι η μοναδική αμιγώς παιδιατρική Μονάδα Μεταμόσχευσης στην χώρα στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1.000 μεταμοσχεύσεις παιδιών.  Τόνισε επίσης την καθοριστική συμβολή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Οι εργασίες του Συμποσίου συνεχίστηκαν με τις ομιλίες επιστημόνων και από τα δύο Νοσοκομεία.  Κεντρικό θέμα των ομιλιών ήταν οι  καινούριες μεθόδοι μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων  και η κυτταρική -  γονιδιακή θεραπεία για τη θεραπεία κακοήθων και χρόνιων νόσων της παιδικής ηλικίας.  

Βασικός στόχος του συμποσίου ήταν η ανάδειξη εξελιγμένων θεραπειών με επίκεντρο τη χρησιμοποίηση ασύμβατων αιμοποιητικών μοσχευμάτων (απλοταυτόσημη μεταμόσχευση), που προέρχονται από τους γονείς των ασθενών παιδιών, όταν δεν υπάρχει συμβατός αδελφός δότης. Η συγκεκριμένη τεχνική έχει αναπτυχθεί στο Κέντρο  Johns Hopkins και ειδικοί επιστήμονες μίλησαν για το συγκεκριμένο θέμα.  

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κηρύττει την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου

Επιπρόσθετα, οι νεότερες εξελίξεις στον τομέα της κυτταρικής - γονιδιακής θεραπείας με γενετικά τροποποιημένα αιμοποιητικά κύτταρα συζητήθηκαν με τους Αμερικανούς επιστήμονες οι οποίοι και έχουν μεγάλη εμπειρία στους συγκεκριμένους τομείς.

Τα συμπεράσματα, που θα προκύψουν στο τέλος του Συμποσίου θα συμβάλλουν στην υιοθέτηση των καινούριων αυτών θεραπειών στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» του νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Η μικρή Γεωργία μαζί με τη Διευθύντρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών κυρία Βασιλική Κίτρα προσφέρουν στην Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έναν πίνακα ζωγραφικής που έφτιαξαν της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών

 Οι εργασίες του Συμποσίου θα συνεχιστούν και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταία Νέα
20.01.20 , 20:59 Τούρκοι εμβόλισαν λέμβο με πρόσφυγες - Ανάμεσα τους και παιδιά
20.01.20 , 20:51 «Με τη Meghan δεν είχαμε άλλη επιλογή!»: Ο Harry τοποθετήθηκε δημόσια
20.01.20 , 20:50 SAG: Τα τρυφερά ενσταντανέ Άνιστον - Πιτ 15 χρόνια μετά το διαζύγιό τους
20.01.20 , 20:40 Εκτέλεση Βάρη:Η τελευταία πράξη στον πόλεμο φατριών που διακινούν ναρκωτικά
20.01.20 , 20:23 Νικηφόρος:Θα ήμουν με χάπια & κατάθλιψη αν δεν είχα ασχοληθεί με τη μουσική
20.01.20 , 20:16 Μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το Star: Με 13% προηγείται η ΝΔ
20.01.20 , 20:12 Βίκυ Καγιά: Το party - υπερπαραγωγή που οργάνωσε για τον γιο της
20.01.20 , 19:51 Μητέρα καταγγέλλει ότι βρήκε κατσαρίδα σε ψωμάκι που μοιράζεται στο σχολείο
20.01.20 , 19:34 Εργαζόμενη σε σχολείο έδινε αλκοόλ σε μαθητές και τους παρενοχλούσε
20.01.20 , 19:33 Μιχαηλίδου: Πρώτο βήμα για αλλαγή στο δημογραφικό το επίδομα γέννας
20.01.20 , 19:24 Παραιτήθηκε Μαλτέζα υπουργός-Πώς εμπλέκεται ο άντρας της σε δολοφονία
20.01.20 , 19:20 Ρεάλ Μαδρίτης: Απέκτησε και τον Ρεϊνιέρ
20.01.20 , 19:20 Χάρης Χριστόπουλος: Δείτε πώς ήταν 16 χρόνια πριν
20.01.20 , 19:07 Καίτη Φίνου: Συγκινεί 40 ημέρες μετά τον θάνατο της μικρότερης αδερφής της!
20.01.20 , 18:58 «Πράσινη» ανακούφιση για τον Παπαπέτρου
17.01.20 , 13:57 Εξαφανίσεις που συγκλόνισαν: Χάθηκαν στην Ελλάδα και δε βρέθηκαν ποτέ...
17.01.20 , 21:18 GNTM - Κέισι: Έτσι πέρασε το απόγευμα της Παρασκευής με τον αγαπημένο της
18.01.20 , 20:43 Πέθανε ο 28χρονος Έλληνας αθλητής, Aνδρέας Βάρελης
17.01.20 , 15:57 Ο μικρός Χριστόφορος που πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε - Συγκινεί η μαμά του
17.01.20 , 14:16 Εξαφάνιση Νικόλα: Ένα νέο στοιχείο δίνει ελπίδες στην οικογένειά του
17.01.20 , 13:23 Αλεξάνδρα - Αμαλία Κωστοπούλου: Casual εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας!
18.01.20 , 20:40 Ανατροπή στον Βόλο: Ο σκύλος προσπάθησε να σώσει τη νεκρή αφεντικίνα του
18.01.20 , 19:30 Δύσκολη μέρα για τη Μαρία Ηλιάκη
18.01.20 , 10:49 Έκαναν την έκπληξη! Παντρεύτηκαν 24 ώρες νωρίτερα Νιάρχος - Zhukova
19.01.20 , 14:30 Ελληνική Showbiz: Ζευγάρι κίνησε διαδικασίες διαζυγίου αλλά επανασυνδέθηκε
17.01.20 , 23:25 Ουπς! Το σημερινό σύνολο της Στικούδη, το έχει φορέσει και άλλη celebrity!
17.01.20 , 17:30 Μαρία Ηλίακη: Το προσβλητικό σχόλιο follower για τα κιλά και την ηλικία της
17.01.20 , 09:55 Καζαριάν: Η σχέση της με τον Ίαν Στρατή και το φιλί στα μπουζούκια!
18.01.20 , 11:46 Μυστηριώδης εξαφάνιση 7χρονης- Ο πατέρας της δεν τη βρήκε κι έπεσε για ύπνο
16.01.20 , 22:05 Ελένη Χατζίδου: Νέο hairlook για την τραγουδίστρια
Back to Top