Δίκη Κοεμτζή: Ένοχος ο ένας κατηγορούμενος για τη διαρροή φωτογραφιών της

Οι γονείς της φοιτήτριας επικήρυξαν με 5.000 ευρώ δύο υπόπτους

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών εκδικάστηκε η υπόθεση της διαρροής των αποκαλυπτικών φωτογραφιών της Λίνας Κοεμτζή. Στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας κρίθηκε ένοχος για τη διακίνηση άσεμνων φωτογραφιών της Γαλήνης. Την ίδια ώρα, οι γονείς της φοιτήτριας επικήρυξαν με 5.000 ευρώ δύο άνδρες, που θεωρούν ότι είναι υπεύθυνοι για τον «ροζ» εκβιασμό, που οδήγησε την 21χρονη φοιτήτρια στον θάνατο.  

Θάνατος Λίνας Κοεμτζή: «Έπεσε από τον 9ο και δεν είχε ούτε γρατζουνιά»

'Ενοχος ο ερασιτέχνης- φωτογράφος

Ο άνθρωπος που τράβηξε τα τέσσερα κλικ, τα οποία μετέτρεψαν τη ζωή της Γαλήνης σε εφιάλτη δεν πήγε στη δικαστήριο. Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν 120 ώρες κοινωφελή εργασία.

Στη δίκη που ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε πλήθος μαρτύρων μεταξύ αυτών η μητέρα, ο πατέρας και οι αδελφές της Γαλήνης.Ο ένας εκ των κατηγορουμένων -  ο οποίος κρίθηκε τελικά ένοχος- αντιπροσωπεύθηκε από τον δικηγόρο του, όπως μετέδωσε η Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Απείλησαν τη μητέρα της Λίνας Κοεμτζή: «Θα σου κόψουμε το λαρύγγι»

Επικήρυξαν με 5.000 ευρώ δύο υπόπτους- Τα χαρακτηριστικά τους

Οι γονείς της Γαλήνης πιστεύουν ότι αυτοί οι δυο άνδρες οδήγησαν την κόρη τους, στα 21 της χρόνια στη βουτιά θανάτου από τη φοιτητική εστία. 

Ο πρώτος ύποπτος είναι ηλικίας  21 με 25 ετών, έχει ύψος 1,75 με 1,80 βαρος,75 με 80 κιλά έχει καστανά μαλλιά και μάτια.   

Ο δεύτερος ύποπτος είναι ηλικίας 26 με 30, έχει ύψος 1,80 με 1,85 και βάρος 90 κιλά. Έχει μαύρα σπαστά μαλλιά με κοτσίδα και μαύρα μάτια. 

Αυτοί οι άνδρες βρίσκονταν πάνω από το άψυχο σώμα της Γαλήνης λένε οι γονείς της και θέλουν να ταυτοποιηθούν.  

Αθωωτική η πρόταση του Εισαγγελέα

Πάντως, ο Εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενοι, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων και των κατηγορουμένων, καθώς οι φωτογραφίες που είδαν ή είχαν δεν αποτελεί παρέμβαση σε αρχείο προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η μητέρα της φοιτήτριας κατέθεσε ότι ψάχνοντας το κινητό της Γαλήνης μετά τον θάνατό της, διάβασε μήνυμα του πρώτου κατηγορούμενου, ο οποίος της είχε κάνει τη φωτογράφιση, στο οποίο της έγραφε ότι "1-2φωτογραφίες του ξέφυγαν". «Της είχε υποσχεθεί ότι θα την κάνει μοντέλο, την έπεισε να κάνει τη φωτογράφιση και της έταξε και χρήματα. Η Γαλήνη ντρεπόταν πολύ και δεν ερχόταν στα Γιαννιτσά. Τότε ήταν 18-19 ετών».

Τι ισχυρίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι 

1ος κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του: «Δεν έγινε ποτέ διακίνηση των φωτογραφιών της Γαλήνης με πρόθεση και προσπάθησε να αποκαταστήσει στη συνέχεια ότι έγινε. Έψαξε να δει αν υπάρχουν κάπου φωτογραφίες για να σβηστούν. Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι προσωπικά δεδομένα»

2ος κατηγορούμενος: «Είδα τέσσερις φωτογραφίες της Γαλήνης. Ήταν γυμνές φωτογραφίες. Τη Γαλήνη την είχα από παλιά φίλη στο Facebook. Της έστειλα μήνυμα και της είπα ότι έχω δει τις φωτογραφίες. Τη ρώτησα ποιος τις τράβηξε. Δε μου απάντησε. Τους συγκατηγορούμενους μου δεν τους γνωρίζω. Λυπάμαι για ό,τι έγινε»

3ος κατηγορούμενος: «Είδα τις φωτογραφίες της Γαλήνης σε κινητά κι επειδή είχαμε και μια μακρινή συγγένεια, δεν της είπα κάτι, ούτε ασχολήθηκα περαιτέρω».

Η Λίνα Κοεμτζή, σε ηλικία 21 ετών, βρέθηκε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ στις 28 του Νοέμβρη του 2016. Οι ενδείξεις έδειχναν αυτοκτονία, ωστόσο η οικογένειά της επέμενε ότι δεν είχε λόγους να αυτοκτονήσει. Ο φάκελος Κοεμτζή άνοιξε ξανά...

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top