Η κατάθεση του πατέρα της φόνισσας του Κορωπίου: «Το θύμα την απειλούσε»

«Μια φορά είχα πάει κι εγώ στο Α.Τ γιατί είχαν μαλλιοτραβηχτεί» αποκάλυψε

Στο βίντεο οι δηλώσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών, του κ.Απόστολου Λύτρα συνηγόρου της οικογένειας της θανούσας και του κ.Σταύρου Γεωργίου, συνηγόρου της κατηγορούμενης. 

Για την κόρη του, τις σχέσεις της με το θύμα αλλά και τον γαμπρό του κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της φόνισσας του Κορωπίου. Η 26χρονη (τότε)  κόρη του μαχαίρωσε έξι φορές και σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, Θεοδώρα Πασπαλά, μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών του θύματος, στις 3 Αυγούστου του 2016. Η φόνισσα του Κορωπίου είχε αποκτήσει κι εκείνη δύο παιδιά με τον Γιάννη- Θοδωρή, το μήλον την έριδος αυτού του εγκλήματος.

Έγκλημα στο Κορωπί: «Ακούω τη φωνή της να ζητάει βοήθεια»

Έγκλημα στο Κορωπί: «Εύχομαι να έχει αναπαυθεί η ψυχή της, ζητώ συγγνώμη»

Έγκλημα Κορωπί: «Τα ανίψια μου φώναζαν “μη σκοτώνεις τη μαμά”»

Η κατάθεση του πατέρα της φόνισσας

«Έπεσα από τα σύννεφα. Ήταν ένα πολύ καλό κορίτσι. Είχε μάθει από μικρή να δουλεύει. Βγήκε εκτός εαυτού κι έγινε ότι έγινε. Φοβήθηκε γιατί μου είπε ότι το θύμα την απειλούσε» υποστήριξε στο δικαστήριο ο πατέρας της Νικολέτας και πρόσθεσε ότι:

«Ήθελε να την εκφοβίσει όχι να την σκοτώσει, μου είπε η κόρη μου. Το μαχαίρι την ακούμπησε μόνο κι έτρεξε λίγο αίμα. Δυο τρεις φορές, της έριξε μου είπε. Δεν ξέρω γιατί την κυνήγησε, δεν ήμουν εκεί». 

«Άκουσα ότι το θύμα δεν πέθανε από το μαχαίρωμα αλλά από αιμορραγία»

«Σκέφτομαι ότι ήταν εκτός εαυτού και γι’ αυτό έγινε ότι έγινε. Χτυπά το τηλέφωνό μου, δε θα το ξεχάσω. Με παίρνει ο γιος μου και μου λέει τι συνέβη. Την πρώτη φορά που είδα την κόρη μου μου είπε “Μπαμπά χτύπησα την πρώην του”. “Πολύ; τη ρώτησα”. “Όχι λίγο, λίγο”.  Άκουσα μετά ότι δεν πέθανε από το μαχαίρωμα αλλά από αιμορραγία. Έτσι είχαν πει στο πρώτο δικαστήριο. Ότι άργησαν στο κέντρο υγείας να τη σώσουν και ήταν λάθος που την πήγε ο γαμπρός μου στο Κέντρο Υγείας και όχι στο Ασκληπιείο οπού είχαν καλύτερα μηχανήματα» περιέγραψε ο πατέρας της. 

Για τη σχέση της κόρης της με τον Γιάννη- Θοδωρή

«Ο άλλος ήταν η πρώτη της σχέση. Το κατάλαβα όταν ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Μας είπε πως ήταν χωρισμένος» περιέγραψε και σημείωσε ότι «ο Γιάννης- Θοδωρής (ο πρώην ) έρχεται βλέπει τα παιδάκια μου και γι’ αυτό κάνω υπομονή.  Βλέπω τους συγγενείς της παθούσας. Απορώ γιατί δεν ήρθαν νωρίτερα κάτι να μου πουν και περίμεναν να γίνει το κακό»

«Για το διαζύγιο, κάτι μου είχε πει ότι βγήκε η απόφαση τον Μάιο του 2016. Όμως δεν είμαι βέβαιος πότε το πήρε».

Σε ερώτηση της Εισαγγελέως ο πατέρας του θύματος είπε ότι η κόρη του δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα.  «Πριν το επεισόδιο ξέρω ότι ζούσε μαζί με τον Θοδωρή, δεν είχα την εντύπωση πως είχαν χωρίσει» σημείωσε και κατέληξε:

«Ξέρω ότι ο Γιάννης- Θοδωρής τώρα είναι με την κόρη μου και πως την αγαπάει».

Το θύμα είχε φοβερίσει την κόρη μου 

«Την άνοιξη του 2015 εμφανίστηκε η πρώην σύζυγος κι άρχισε να φοβερίζει την κόρη μου. Ξέρω ότι εμφανιζόταν και τσακώνονταν.  Της τραβούσε τα μαλλιά απειλούσε τα εγγόνια μου (τα παιδιά που είχε κάνει η δράστης με τον πρώην σύζυγο του θύματος)».

Ο ίδιος κατέθεσε ότι «μια φορά είχα πάει κι εγώ στο αστυνομικό τμήμα. Με είχε πάρει η κόρη μου, επειδή ήταν στο αστυνομικό τμήμα με τη θανούσα γιατί είχαν μαλλιοτραβηχθεί». 

«Εγώ της ζήτησα να αγοράσει το μαχαίρι για να κόβω κρέας»

«Η κόρη μου αγόρασε το μαχαίρι γιατί εγώ της το ζήτησα. Το αγόρασε γιατί δεν είχα μαχαίρι για να κόβω το κρέας. Το μαχαίρι το είχε μέσα στη σακούλα και το ξέχασε. Εγώ όμως μετά  μόνο τη θήκη βρήκα και την παρέδωσα στην αστυνομία»

Για τον πυροβολισμό που δέχτηκε από τον γαμπρό του

«Μετά το συμβάν ήρθε ο Γιάννης- Θοδωρής και με πυροβόλησε. Δύο φορές. Με σήκωσε στον αέρα και σώθηκα από θαύμα. Έως και σήμερα αναρωτιέμαι γιατί με πυροβόλησε, ούτε ο ίδιος μου το έχει πει.

Εγώ όμως ήρθα εδώ για την κόρη μου και όχι για τη δική μου δίκη. Με ενδιαφέρουν η κόρη μου και τα δύο εγγονάκια μου».

Τι κατέθεσε η επιμελητής ιατρός του  Κέντρου υγείας Κορωπίου και ο γιατρός που έκανε ειδικότητα τότε 

«Όταν έφτασε η θανούσα ήταν ήδη νεκρή. Εγώ όμως ήμουν υποχρεωμένη να κάνω προσπάθεια ανάνηψης και οτιδήποτε άλλο ήταν δυνατόν. Ήθελα να το παλέψω.  Η κυρία ήταν τραυματισμένη στους πνεύμονες και από τις δύο πλευρές. Δεν ξέραμε πως είχαν προκληθεί. 

Σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή τραυματικής αιτίας το πρωτόκολλο λέει να μην κάνουμε τίποτα.  Ήταν δική μου πρωτοβουλία να προσπαθήσω ανάνηψη» 

Ο δεύτερος ιατρός είπε ότι το θύμα συνόδευαν ο πρώην σύζυγός της και τα δύο παιδιά της.  Διαπίστωσα ότι ήταν τραυματισμένη και στους δύο πνεύμονες πίσω.  Αιμορραγία ενεργή, τη διαπίστωσα όταν άφησα τη γυναίκα πάνω στο φορείο. Κάναμε τη διαδικασία ανάνηψης όπως προβλέπει το πρωτόκολλο».

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Το ρεπορτάζ του Κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Aποκάλυψη STAR: Στην αδερφή και τον πατέρα του θύματος η οριστική επιμέλεια των δύο παιδιών

Τα μεγάλα θύματα σε αυτή την τραγική υπόθεση είναι τα δυο ανήλικα παιδιά του θύματος. Η οριστική επιμέλεια δόθηκε στον παππού τους και την αδερφή της Θεοδώρας. Όπως υποστηρίζει η δικηγόρος της οικογένειας Ελένη Κυρίτση,  ο πατέρας τους δε θέλει να έχει επαφή μαζί τους.

«Ούτως ή άλλως δε θέλει να έχει κάποια συμμετοχή στη ζωή των παιδιών. Η γονική μέριμνα, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, παρέμεινε στον παππού και τη θεία με το σκεπτικό να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο πατέρας τους ότι έχει ευθύνη να βρίσκεται στη ζωή των παιδιών» εξηγεί η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ελένη Κυρίτση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top