Έγκλημα Κορωπί: Εγγονή της «Τίγρης» του Κορωπίου η 29χρονη

Η γιαγιά της είχε κάψει ζωντανό τον σύζυγό της γιατί ήταν βίαιος

Η ιστορία της γιαγιάς της 29χρονης, η οποία καταδικάστηκε για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του συντρόφου της, έρχεται ξανά στο φως, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της 29χρονης σήμερα στο Εφετείο. 

Έγκλημα Κορωπί: «Τα ανίψια μου φώναζαν “μη σκοτώνεις τη μαμά”»

Η γιαγιά της κατηγορούμενης, έμεινε γνωστή ως «Τίγρης του Κορωπίου» και η ιστορία της είχε μείνει στα χρονιά των πιο ανατριχιαστικών εγκλημάτων στη χώρα μας. 

Έγκλημα στο Κορωπί: «Εύχομαι να έχει αναπαυθεί η ψυχή της, ζητώ συγγνώμη»

Τον Οκτώβριο του 1963, η Ελένη Παπαϊωάννου έκαψε ζωντανό μέσα στο σπίτι τους στο Κορωπί τον σύζυγό της. 

Η γυναίκα ήταν τότε 27 ετών, παντρεμένη με δύο παιδιά. Όπως ισχυρίστηκε όμως η ίδια στο δικαστήριο δεν ήταν ευτυχισμένη καθώς ο σύζυγός της ήταν αρκετά βίαιος και τη ζήλευε παθολογικά. 

Έγκλημα στο Κορωπί: «Ακούω τη φωνή της να ζητάει βοήθεια»

Τότε, εκείνος πίστευε πως η γιαγιά της 29χρονης είχε εραστή. Μάλιστα του είχε επιτεθεί, με αποτέλεσμα ο υποτιθέμενος εραστής να του κάνει μήνυση. Όταν ήρθε η κλήση για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο, η «Τίγρης του Κορωπίου» την έκρυψε και ο σύζυγός της καταφικάστηκε ερήμην του σε είκοσι μέρες φυλάκιση. 

Την ημέρα που το πληροφορήθηκε, η γυναίκα αποφάσισε να τον σκοτώσει και πήγε σε μαγαζί της περιοχής από όπου αγόρασε τρία μπιτόνια βενζίνη. 

Στις 22:00 το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου 1963, όταν ο σύζυγός της κοιμήθηκε τυλιγμένος με μια κουβέρτα, σφράγισε τα παράθυρα, κλείδωσε όλα τα δωμάτια, τον περιέλουσε με βενζίνη, του έβαλε φωτιά και έφυγε από το σπίτι. 

Τα παιδιά της τα είχε στείλει να κοιμηθούν στη μητέρα της και αφού βγήκε από το σπίτι καθόταν απ’ έξω και τον άκουγε να ουρλιάζει, καθώς καιγόταν ζωντανός. 

Κατόπιν ειδοποίησε τις αρχές, όταν έφτασαν όμως στο σπίτι βρήκαν τον άτυχο άνδρα απανθρακωμένο με το χέρι του γαντζωμένο στο χερούλι ενός παραθύρου. 

Η γιαγιά της 29χρονης ομολόγησε την πράξη της λέγοντας πως μετάνιωσε για ό,τι έκανε. Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι ο μετέπειτα σύζυγός της την είχε βιάσει όταν ήταν 15 ετών και δούλευε ως παραδουλεύτρα στο σπίτι του. 

Τα αδέλφια της την ανάγκασαν να τον παντρευτεί και η ζωή της από εκείνη τη στιγμή έγινε μια κόλαση. Οι ένορκοι την πίστεψαν και το δικαστήριο την καταδίκασε σε δεκαοχτώ χρόνια κάθειρξη, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

Πενήντα τρία χρόνια αργότερα, η εγγονή της βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε μια δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, όπως και η γιαγιά της. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top