Airbnb: Μπλόκο θα βάζουν αν θέλουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας

Απόφαση «βόμβα» από δικαστήριο

Airbnb

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στις μισθώσεις διαμερισμάτων μέσω Airbnb μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου που ορίζει πως αν οι ιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας δε θέλουν, δε θα νοικιάζεται με βραχυχρόνια μίσθωση ένα διαμέρισμα. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικίας στο Ναύπλιο, στράφηκαν κατά του ιδιοκτήτη διαμερίσματος στην ίδια πολυκατοικία, που το νοίκιαζε μέσω Airbnb

Ζήτησαν από το δικαστήριο να μη συνεχιστεί η μίσθωσή του, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων, περιστατικά οχλήσεων από τους φιλοξενούμενους του συγκεκριμένου διαμερίσματος. 

Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων  των υπόλοιπων ενοίκων της πολυκατοικίας και κάλεσε την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι μέσω Airbnb να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας. 

Είναι η πρώτη απόφαση που κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και αναμένεται να προκαλέσει τσουνάμι σε όλη τη χώρα, αν κινηθούν ανάλογα και άλλοι ιδιοκτήτες που αντιδρούν στη μίσθωση διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες για χρήση Airbnb.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top